Son dakika: Erdoğan'dan tokat gibi '128 milyar dolar' cevabı! 4 kalemde 165 milyar dolar..

Son dakika: Başkan Erdoğan partisinin Grup Toplantısı'nda CHP'nin uzun süredir ısrarla gündeme taşıdığı "128 milyar dolar nerede?"yalanına çok sert cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 13:03 GÜNCELLEME 21.04.2021 16:26 GÜNCEL
Son dakika: Erdoğan'dan tokat gibi '128 milyar dolar' cevabı! 4 kalemde 165 milyar dolar..
Son dakika: Erdoğan'dan tokat gibi '128 milyar dolar' cevabı! 4 kalemde 165 milyar dolar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortada gerçekten 128 milyar doların akıbetini anlama arayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir şey yoktur." dedi. 

4 KALEMDE 165 MİLYAR DOLAR

Başkan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çerçevede son iki yılda, Merkez Bankası kaynaklarından 30 milyar dolar cari açığın finansmanı için kullanılmıştır. Yabancı sermaye çıkışı için kullanılan rakam 31 milyar doları bulmuştur. Reel sektörün döviz cinsinden borcunu azaltmak için talep ettiği kaynak da 50 milyar dolara ulaşmıştır. Vatandaşlarımız da 54 milyar dolar karşılığı döviz ve altın alarak, tasarruf tercihlerinde değişikliğe gitmiştir. Gördüğünüz gibi, sadece 4 kalemde 165 milyar dolarlık bir rakam ortaya çıktı"

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

"ÖNCELİĞİMİZ İSTİKLALİMİZDİR"

Dışişleri Bakanımıza Yunan Dışişleri Bakanı ile yaptığı toplantıda verdiği cevaplar nedeniyle de teşekkür ediyorum. Asla baş eğmeyeceğiz. Baş verip baş eğmeyen bir millet olarak önceliğimiz istiklalimizdir. 

"NE BU RAKAM NE DE RAKAMA YÜKLENEN ANLAM DOĞRU"

Şanlı 15 Temmuz kıyamını adeta cezalandırmak için başlatılan ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık? Harekatlarımızın ardından maruz kaldığımız ekonomik tuzaklara seyirci mi kalacaktık. Ağustos 2018'de ABD yönetiminin başlattığı ekonomik saldırılara sessiz mi kalacaktık?

CHP'nin ve onun peşine takılanların 128 milyar meselesini işte bu fotoğraf içinde okumak gerekiyor. Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru, ne bu rakam üzerinden üretilen kampanya doğru. Baştan sona yanlış. Cehalet deyip geçmemek lazım. 3 çeşit cehalet vardır. Birincisi bir şeyi bilmemektir. İkincisi cehaletin karesidir.

Öğretim gördüğü için konunun ne olduğunu bilir, eğitimi olmadığı için nasılını bilmez. Bunlara gafil denir. Üçüncüsü ise cehaletin küpüdür. Öğretimden geçtiği için konunun ne olduğunu bilir, eğitimli olduğunu için nasılını da bilir. Bilerek ve isteyerek konunun nedenini harmanlayarak, sürekli senaryo peşinde koşmaktır. 

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYIN DİYECEK KADAR DENGELERİNİ YİTİRDİLER"

Keskin kriz yaşaması ve siyasi kriz yaşanmasıdır istekleri. Uluslararası sermayeye Türkiye'ye yatırım yapmayın diyecek kadar muvazeneyi yitirmişlerdir. CHP'nin etrafında kümelenen bu ekip son dönemde yatırımcıları ürkütmek, milletimizin moralini bozmak için dört bir koldan çalışıyor. 

"BİR YALAN NASIL ŞEVKLE SÖYLENİR GÖRDÜNÜZ DEĞİL Mİ?"

Diğer konularda dikiş tutturamayınca, şimdi yanlış olduğunu en iyi kendilerinin bildiği "128 milyar dolar nerede?" yalanına sarıldılar.

Bir yalan nasıl şevkle söylenir gördünüz değil mi? CHP'nin başındaki zata sorsanız hesap uzmanıyım der ama geçmişte bilinen tek yönetim hikayesi SSK'yı batırmaktır. Kılıçdaroğlu'nun rehberini öğrendiniz mi? O bayan.. Büyük söyleyeceksin diyor. O da emredersiniz diyor ve büyük söylüyor. BDDK ve ardından o süreç. Şayet bu kişi 128 milyar dolar nerede sorusuna MB bilançolarını okumadan soruyorsa geçmişte kendine tevdi edilen görevlere yazıklar olsun.

"TÜRKİYE BU MUHALEFET ÜSLUBUNU HAKETMİYOR"

Bu kampanyanın peşine düşenlerin bir kısmını üzülerek, bir kısmını gülerek takip ediyoruz. Sağa sola pankart asarak, bu yalan kampanyasına figüranlık yapanları gördükçe içimizde acıma duygusu da uyanmıyor değil. Bu meseleye doğrudan girmemek için epeyce sabrettik. Baktık ki birileri önemsememekten kaynaklanan sessizliğimizi korku sanarak yalanların dozunu arttırıyor.

Bugün etraflıca meseleye girme kararı aldık. Türkiye bu manzarayı hak etmiyor. Türkiye bu muhalefet üslubunu kesinlikle haketmiyor. Yalanı su içer gibi söyleyebilen bu karikatür tipleri de haketmiyor. 

"CHP İÇİNDE BİLANÇO OKUMAYI BİLEN YOKSA KENDİLERİNE YARDIMCI OLABİLİRİZ"

Ortada 128 milyar dolar diye bir rakam, gerçekle ilişkisi olan bir rakam yok. Piyasa denilen bu dinamik sistemde belki bu anda bile milyarca dolar el değiştiği için rakam yenileniyor. Her ne kadar MB Başkanımız da, Hazine ve Maliye Bakanımız da meseleyi etraflıca anlattıysa da bunlar duymak isteyen kulaklara ulaşıyor. Kendi arkadaşlarının doğruyu söylemelerine bile tahammüle demedikleri için meseleyi kendi mecralarına çektiler. Sayın Kesici doğruyu söyledi, bir gün geçti Kesici 'Genel Başkanımın söylediğine katılıyorum' dedi. Bayan ne dedi, 'Büyük söyleyeceksiniz' dedi. CHP içinde az biraz bilanço okumayı bilen varsa verilere bakarak bu hesabı kolayca çıkarabilir. CHP içinde bilanço okumayı bilen yoksa partimizden, bürokrasiden bir uzman göndererek kendilerine yardımcı olabiliriz. 

TOKAT GİBİ '128 MİLYAR DOLAR' CEVABI!

Bu sefil kampanya karşısında tereddüde düşen vatandaşlarımız varsa onların kafasındaki soruları birinci elden gidermek istiyoruz. Çeşitli ülkelerin salgınla mücadele için aldığı mali tedbirlerin toplamı 16 trilyon doları bulmuştur. Bu çalkantılı ekonomik iklim ülkemizi de olumsuz etkilemiştir. Cari açık artarken turizm gelirlerimiz de düşmüştür. Son 2 yılda MB kaynaklarından 30 milyar dolar cari açığın finansmanı için kullanılmıştır. 31 milyar dolar yabancı sermayenin çıkışı için kullanılmıştır. Vatandaşlarımız da 54 milyar dolar karşılığı döviz ve altın alarak tasarruf tedbirlerinde değişikliğe gitmiştir. 165 milyar dolarlık bir rakam ortaya çıktı 4 kalemde. MB rezervlerinin her kuruşunun ne olduğu bellidir. Rezervin amacı dövize ihtiyaç duyulan işlemlerde ortaya çıkan talebi karşılamaktır. Piyasa döviz talebini kendi içinde karşılayabiliyorsa MB'ye ihtiyaç kalmaz. 

128 milyar dolar ne buhar olmuştur ne de haksız hukuksuz yere herhangi birinin cebine girmiştir. Ekonominin aktörleri ve vatandaşlarımız arasında dolaşıma girmiş ve çoğu yurtiçinde kalmıştır. Günün sonunda paranın büyük kısmı MB rezervine geri dönmüştür. 90 milyar dolara yakın rezervi var, ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir. Bu bir ekonomi politikası tercihidir. 

IMF komiserleriyle otel lobilerinde yaptıkları gizli görüşmelerin gayesinin de Türkiye'yi eski günlerine döndürmek olduğunu biliyoruz. İnşallah ekonomide de heveslerini kursaklarında bırakacağız. Gerçi bunlarda yalan da iftira da bitmez. 128 milyar dolar kime satıldı? Dolar satılır mı? Önce buhar oldu sonra satıldı yaygarasına çevirdiler. 

YORUMLAR 145 TÜMÜ
  • Ilhami 2 yıl önce Şikayet Et
    Darbe çok yakin
    Cevapla
  • İlhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Satır arası okuma diye bişey var, kaldıki düz satırı okuyup anlamayan satır arasından ne anlasın :-)) 128 m.d varken merkez bankasının çıktısı 165 m.dolara ulaşmış, bunun güya 90 milyar doları merkeze geri dönmüş, 55 milyar dolar nerde şuan???
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen birinci tür cahilsin.
    Cevapla
  • Beyinden muaflaraaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada
    Cevapla
  • Alp.A.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Alın size kapak.ALLAH AŞKINA DEVLETİN MERKEZİNDEKİ PARANİN KAYITSIZ DURUP GELEN GEÇEN HARCAMA Mİ YAPİYOR ZANNEDİYOR BUNLAR.PESSS RKONOMİST LERİDE YOKKİ VAY MEMLEKETİMİN HALİNE İKTİDAR OLURLARSA,ALLAH KORUSUN
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti dolari sever bundan dolayi firsatcilikda bir numarayiz herkes cikartsin bakalim yastık altindaki dolarlari piyasada dolar kuru kac oluyor o zaman görürüz
    Cevapla
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Youtube de avrasya yatırım diye bir kanal var. Geçen sene Karadeniz'de doğalgaz bulunduğu sıralarda bir yotube yayına denk gelmiştim, Türk milletinin yastık altında 200 milyar dolar civarında bir parası olduğunu söylediğinde, hayretler içinde kaldım. Millete sorsan, ekonomik kriz açlık, işsizlik, kıtlık. Ama yastık altındaki altının ve doların miktarı insanın dudaklarını uçuklatacak cinsten. Bu nasıl perhiz nasıl lahan turşusu? demeden geçemiyor insan.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki tüm milletin parası yine milletten bazılarının cebine gitmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR