15 Temmuz gecesi darbecilere ait tankların arasından geçip Bakırköy Belediye Başkanının evinde olayları izlemekle yetinen Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri pes dedirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda yaşananlarla ilgili “Sizin o zırhlı aracın yanından yürüyerek geçmeniz eleştiriliyor” şeklindeki soruya; "Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ayrıca tartışırız." ifadelerini kullandı.

DARBE GECESİ NEREDEYDİ?

Daha önceki konuşmalarında "Darbe olsa tankın önüne ilk ben geçerim" diyen CHP lideri ihanet gecesinde darbecilere ait tankların yanından geçerek Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine gitmişti.

KILIÇDAROĞLU KAÇTI 

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'ndan "kontrollü kaçışı"nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve binlerce vatan sevdalıları yerini terk etmemiş ve darbecilere direnmişti.

ATATÜRK HAVALİMANINDA YAŞANANLAR

Darbeci askerler, Atatürk Havalimanı da ele geçirmek istedi. Havalimanına giriş çıkışlar saat 22.15 itibarıyla kapatıldı. Uçuş kontrol kulesini ele geçiren darbeciler, tüm uçuşları durdurdu. F-16 savaş jetleri ile havalimanı üzerinde alçak uçuş yapılarak yolcu uçaklarının iniş-kalkış yapmaları engellendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla havalimanına gelen binlerce kişinin üzerine ateş açıldı. Pistte bulunan 17 yaşındaki Mahir Ayabak şehit düşerken, onlarca kişi yaralandı. Halkın direnişi karşısında askerler burayı terk etmek zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı'nda yaşananlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 üsteğmen, 3 uzman ve 7 er gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 03.20'de uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi. Erdoğan, kendisini karşılayan kalabalığa "Milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu bir ayaklanma, ihanet, vatana ihanet hareketidir. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler." diye seslendi.

Yorumlar 164 Yorum Var
  • Mersinli33 14.07.2021 11:51
    Bu ve bunun gibi vatan hainlerinin ancak hakkı idamdır ve benim vergilerimle böyle devlet bünyesinde bulunup maaş alıp ve devletimiz hakkında atıp tutan ve yinede aynı mevkide bulunuyorsa ve maaş alıyorsa hakkımı helal etmiyorum. Rabbim zalim ve zalimin yandaşlarına firsat vermesin AMİN.
  • Erc 14.07.2021 11:25
    Zavallı azıcık kafası çalışsa bari.Boş işlerin adamı tam bir kukla
  • meraci83 04.05.2021 19:31
    Kemal bey in temel sorunu zaten aklında. Şayet Aklı olsaydı böyle bir zırvalıkta, üstüne üstlük pişkinlikte konuşmazdı diye düşünüyorum.
  • ahmet 04.05.2021 10:53
    rabbim belasını vermiş bundan daha büyük ceza olmaz
  • Gürbüz 03.05.2021 20:55
    4 Yıl bu milleti oyaladın değil mi? Yalanlarla. Bugün anlatıyorsun artık. Halbuki millet seni sezmişti, zaten. Yenikapıya niçin geldin, utanmadın mı, diye sormamın tabiiki anlamının kalmadığı, apaçık ortada. Allah sana muratlarını vermez inşaAllah. Amin.
Daha fazla yorum görüntüle