Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yıl için önceden belirlenen tatbikat planı kapsamında Azerbaycan ordusunun, aralarında Bayraktar TB2 SİHA'larının da yer aldığı çeşitli insansız hava araçları (İHA) ile eğitim uçuşları gerçekleştirdiği belirtildi. Tatbikat boyunca askerlerin en modern simülatörleri kullanarak becerilerini geliştirmek, operasyonel ve taktik bilgilerini arttırmak, pratik uçuş ve savaş görevleri gerçekleştirmek gibi eğitimler alacağı aktarıldı. Açıklamada, kontrollerin ardından havalanan TB2 Bayraktar SİHA'larının, temsili düşman hedeflerinin tespiti, keşif bilgilerin kontrol noktalarına aktarılması, hedeflerin yok edilmesi gibi görevleri icra ettiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca tatbikatta yer alan SİHA'ların hedefleri nokta atışıyla yok ettiği belirtildi.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Analist 04.05.2021 22:07
    Maşallah gözel mehfedirler.
  • Sınır 04.05.2021 22:00
    Bu alanlarda çalışan değerli abilerimiz kardeşlerimiz.bu teknolojilet rabbimizin teknolojileridir.Rabbimiz bu teknolojileri has kullarının bulmasını kullanmasını ister.ve has kulları çalıştığı sürece teknoloji kapılarını ardına kadar açacaktır,yeterki azimle çalışılsın.haydi aslanlar yiğitler,teknolojide cihat zamanı.artık her alanda cihat vardır.cihatsadece savaşa mahsus değil.artık savaşların şekli değişti.her alan cihat alanıdır,cephede savaştaymışız gibi azimle çalışmalıyız.
  • Ercan 04.05.2021 21:53
    Azerbaycan da heykel yapan yokmu CHP'liler gönderelim
  • Bozkurt 04.05.2021 21:32
    O kadar yüksekten heykel atsak yine aynı şekilde tahrip eder. Yaşasın heykel krallığı.chp ninde gönlünü almak gerek.ezik büzük oldular iyice.
  • Arif 04.05.2021 21:23
    Azeri kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum
Daha fazla yorum görüntüle