Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden Mescid-i Aksa açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınayan bir açıklama yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2021 01:52 GÜNCELLEME 11.05.2021 01:59 GÜNCEL
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden Mescid-i Aksa açıklaması
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden Mescid-i Aksa açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

Yapılan açıklamada, "Uzun zamandır devam eden bu işgaller, özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksâ’ya yapılan saldırılar, asla kabul edilemez. İsrail’in, Filistin’e yönelik sistematik olarak sürdürdüğü işgal ve soykırım suçları dünyanın gözü önünde yapılmaktadır" denildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün açıklaması;

Mescid-i Aksâ Kıyamete Kadar Kadim ve Hür Mâbedimizdir!
 
“Kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah bütün eksikliklerden münezzehtir. (İsra Sûresi, 1. âyet).

Yüce Allah’ın Kur’an’da bizzat çevresiyle birlikte kutsallığına işaret ettiği ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a v.)  da yeryüzünde Mescid-i Haram’dan sonra ikinci mukaddes mescid olarak bize bildirdiği ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksâ, yeniden Siyonist İsrail'in saldırılarına, işgal girişimine maruz kalmıştır.

Uzun zamandır devam eden bu işgaller, özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksâ’ya yapılan saldırılar, asla kabul edilemez. İsrail’in, Filistin’e yönelik sistematik olarak sürdürdüğü işgal ve soykırım suçları dünyanın gözü önünde yapılmaktadır.

Şurası bilinmelidir ki her gün onlarca şehit veren, bağrında milyonlarca mazlum barındıran Kudüs, Filistin'in başkentidir. Kudüs’ün merkezindeki Mescid-i Aksâ, bizim kalbimizdir, haremimizdir, onurumuzdur...

Asım'ın neslini inşâ, medeniyetimizi ihyâ ve kutsallarımızı muhafaza yegâne hedefimizdir. 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara âcil şifalar dileriz. 

İşlediği bu insanlık suçundan dolayı İsrail’i lanetliyor, bu işgalin bir an önce son bulması için İslam Dünyasının yaptırım uygulamasını arzu ediyoruz.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR