Milyonların gözü bu sevkiyatta! Gerçekleşirse Temmuz'da 20 yaş üstü herkes aşılanabilir

Geçen hafta ülkemize gelen Sinovac aşılarından sonra Türkiye'ye haziran ayında 22 milyon, temmuz ayında ise 30 milyon doz BioNTech aşısının gelmesi planlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2021 13:27 GÜNCELLEME 15.05.2021 13:28 GÜNCEL
 Milyonların gözü bu sevkiyatta! Gerçekleşirse Temmuz'da 20 yaş üstü herkes aşılanabilir
Milyonların gözü bu sevkiyatta! Gerçekleşirse Temmuz'da 20 yaş üstü herkes aşılanabilir

Tam kapanmanın ardından yurt dışından gelecek aşı sevkiyatıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında aşılama işlemleri hızlanacak. Türkiye'ye haziran ayında 22 milyon, temmuz ayında ise 30 milyon doz BioNTech aşısı gelecek.

EYLÜLDE KİTLE BAĞIŞIKLIĞINA GEÇİLECEK

Sabah'ın haberine göre; Çin'li Sinovac firması ise gelecek hafta 2. parti aşıları Türkiye'ye gönderecek. Temmuz ayında 20 yaş üstü herkes aşılanmış olacak. 2. doz aşılamayla da nüfusun yüzde 70'inden fazlası aşılanarak eylül ayından sonra kitle bağışıklığına geçilecek.

İKİ AYDA 52 MİLYON BIONTECH AŞISI GELECEK

Sağlık Bakanlığı'nın Pfizer/ BioNTech ile yaptığı görüşmelerin ardından iki ay içinde gelecek Biontech aşılarının miktarı da belli oldu. Türkiye'ye haziranda 22, temmuz ayında ise 30 milyon doz BioNTech aşısı ulaşacak. Böylece iki ay içinde 52 milyon doz BioNTech aşısı yurda gelmiş olacak ve 26 milyon vatandaş 2 doz BioNTech aşılarını 6-8 hafta arayla olabilecek.

"ÇİN, EN ÇOK AŞIYI TÜRKİYE'YE GÖNDERDİ"

Çinli Sinovac firmasının aşı sevkiyatı ise kademeli olarak artacak. Bu hafta 1.3 milyon doz aşının Türkiye'ye sevkiyatını yapan Sinovac, 2. parti aşıları da gelecek hafta gönderecek. Çin'in şu ana kadar en çok aşıyı Türkiye'ye verdiğini belirten Çin Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng, "Geçen sene aralık ayından bu yana Çin aşısı Türkiye'ye gelmeye başlamıştı. Bugüne kadar Türkiye'ye 27 milyon doz Sinovac aşısı gelmiştir. Bu rakam şu anda Çin'in yabancı ülkelere verdiği en yüksek miktar. Çin şu ana kadar en çok Türkiye'ye aşı vermiştir" ifadelerini kullandı.

RUS AŞISI SPUTNİK, 2 HAFTA İÇİNDE GELİYOR

Sputnik V aşısının ilk sevkiyatı ise 2 hafta içinde gerçekleşecek. Aralık ayına kadar da Rusya'dan kademeli olarak 50 milyon doz aşı gelecek. Ayrıca Sputnik V aşısının üretimi Türkiye'de de yapılacak. Yüzde 90'ın üzerinde etkinliği olduğu belirlenen aşının yüksek hacimli üretimine yaz ortasında geçilecek.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah gözünü sevdiğim ülkemde herkes bilim adamı olmuş da biz cahil kalmisiz. Hele yorumlara bak böyle bir ülke yer yüzünde yok
    Cevapla
  • Ali şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    sputnik v nin ad5 proteni vucuttan komple atılmıyor,coronovac aşısı inaktif aşıdır ve formaldehit kullanılarak virüs öldürülüp vucuda veriliyor ve formaldehit kanserojendir,biontech aşısı mrna aşısı olup dna kodlama için mesaj gönderir.diyeceğim hiç bir aşının uzun vadeli yan etkileri ölçülmemiştir.virüse yakalanıp doğal bağışıklık kazanmak en mantıklısı.
    Cevapla
  • Mehmet fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok biliyorsun doğal bağisiklikmiş. Hayatini kaybeden yakının yok galiba o yüzden ezbere konusuyorsun. Ya pıhtı atar da ölürsen bunu da düşündün mü?
    Cevapla
  • Ali şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirşey bilmiyorsun. hayatında mikroskop görmeyenler ahkam kesmesin.
    Cevapla
  • mirac ardak 2 yıl önce Şikayet Et
    tv kanalarinda ekranin büyüsüne kapilan proflar hocalar dr lar kiliniklere gecme zamaniniz ne zaman gelecek nezaman yorumcu olmayıpta doktor olduğunuzu hatırlayıp aşıyı bulmaya baslamayi nezaman düşünüyorsunuz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olanlar, olacak olanlar iyice düşünün bu işin geri dönüşü yok.. Açın muhalif doktorları da dinleyin.. Yurt dışındaki doktorları da dinleyin.. Bill Gates'in fonladığı aşıların medyada gösterilmeyen yan etkilerini inceleyin. Körü körüne aşı olmak akıl işimi.. Aşı bulaşmayı engellemiyor.. sözüm ona hastalığı hafif atlatmayı engelliyor deniliyor.. 10-15 sene içerisinde yan etkilerini bilmediğiniz aşıları olmak için sıraya girmek bana çok anlamlı gelmiyor. En azından aşı olmadan önce size imzalatılan aşı sözleşmesini okuyun iyice bilgilenin.. O kağıdı imzaladığınızda hayatınızla ilgili oluşacak her türlü mesuliyet size kalıyor..
    Cevapla
  • Vehbi 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi olmadan once herhangi bir evrak imzalanmiyor.
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Desene insanlığın kökünü kurutacaklar.
    Cevapla
  • Aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne uzman mısın??
    Cevapla
  • VatandaŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    YERLİ AŞI Lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR