Başkan Erdoğan: Sayın Biden ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz

Başkan Erdoğan 'Sayın Biden ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizi mecbur ettiniz' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 20:12 GÜNCELLEME 17.05.2021 21:30 GÜNCEL
Başkan Erdoğan: Sayın Biden ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz
Başkan Erdoğan: Sayın Biden ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz

Kabine Toplantısı sonrası Millete Sesleniş konuşması yapan Başkan Erdoğan, işgalci İsrail'in Filistin toprakları Gazze'de yaptığı katliamlara sert tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan, "Bugün Biden'ın İsrail'e silah onayını gördük. Siz (Biden) kanlı ellerinizle bir tarihi yazıyorsunuz" dedi. Erdoğan "Bugün tekrar hatırlatıyorum, 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. " şeklinde konuştu.

"KANLI ELLERİNİZDE BİR TARİH YAZIYORSUNUZ"

Kudüs'ten ve Filistin'den gelen acı haberlerin burukluğu içerisinde geçirdik. Maalesef birilerinin "Kudüs'ten bize ne" yaklaşımlarına şahit olabiliyorsunuz. Hz İbrahim'den Hz. Süleyman'a kadar. Resulü Ekrem'in Miraca çıktığı yer Mescid-i Aksa'dadır. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiğinde Hristiyanlara dokunmamıştır. Kudüs'ün bugünkü fiziki görüntüsü, Osmanlı padişahlarının eseridir. Asırlarca ecdadımız mübarek yeri korumak, oradaki her dinden insanı huzur içinde yaşatmak için çalışmaktır. Osmanlı 1917'de Gazze ve Kudüs'ü saldırıları karşılamakta zorlanmıştır. Gazze'ye yapılan ilk 2 saldırıyı üstlenen Osmanlı ordusu, düşmanın takviyeyle 110 bine çıkan asker sayısı yüzünden 3. saldırısı sonucu geri çekilmek zorunda kalmıştır. 9 Aralık 1917'den orayı muhafaza etmek için bırakılan artçı birlikten imiş. Iğdır'lı Hasan onbaşı o günden beri Mescid-İ Aksa'dan ayrılmamıştır.  Bugün Biden'ın ciddi bir İsrail'in silah onayıyla ilgili imzasını gördük. O da bakıyoruz ki çok çok önemli 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma diye konuşuyorlar. Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze'ye saldıran ve yüzbinlerce insanın şahadetine vesile olan bu olayda siz kanlı ellerinizde bir tarih yazıyorsunuz. Bunu bize söylemeye mecbur ettiniz. Biz bu konularda daha fazla duramayız, durmayacağız.

Avusturya'dan İsrail'e akılalmaz destek: Türkiye'den jet yanıt

"AVUSTURYA DEVLETİNİ TELİN EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum." dedi.

Erdoğan, "Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin'de yaşanan trajediye arkasını dönen, açıkça destek olanlar, aslında yarın kendi başlarına gelecek felaketlerin tohumlarını ektiklerini unutmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"84 MİLYON HEP BİRLİKTE KUDÜS NÖBETİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ"

Erdoğan, "Bugün tekrar hatırlatıyorum, 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. " dedi.

İsrail hakkında Erdoğan, "Bunlar, 5-6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar, kadınları yerlerde süründürerek öldürecek kadar, yaşlı insanları öldürecek kadar katil. Bunların eşi benzeri yok." diye konuştu.

ABD ve İsrail'in silah anlaşmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldı. Şimdi de ciddi manada orantısız şekilde Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz." dedi.

Erdoğan, "ABD'nin ve onu takip eden ülkelerin 2017 sonunda Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmeleri, bu katil devletin kan dökme iştahını artırmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yandan Kudüs'ün mahremiyetine el uzatan diğer yandan Gazze'deki sivilleri insafsızca bombalayan içinde medya gruplarının olduğu devasa bir binayı da bombalayarak yerle bir edenler, işte bu terör devleti İsrail'dir." dedi.

Erdoğan, "Filistinli çocukların bombalarla ölmesi ile ilgilenmeyenler, İsrailli çocukların füze seslerinden korkması karşısında dehşete kapılabilmektedir. Halbuki çocuklar öldürülürken değil, uyutulurken sessiz kalınmalıdır." diye konuştu.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Alpagu 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu cümleleri ancak yürekli,adam gibi adam, milli ve dik duruşlu, ilkeli REİS gibi liderler kurabilir. Çapsız, ipsiz, sapsız,münafık, ilkesiz, liderler bidondan, mafyadan, teröristlerden medet umar, karşılarında esas duruşta emir beklerler. Rabb'im TAYYİP Bey'e ve DEVLET Bey'e sağlıklı uzun ömürler versin, diğerlerinide perişan etsin.
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk e düşmanlık eden, SONUNUN GELDİĞİNİ BİLSİN..
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıttığınız kanlarda boğulacaksınız
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın . Başka bir lider tanımam .Dünyada teksin Reisim.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Katliam yaptıkça domuz sürülerine benziyorlar, kâfirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR