Başkan Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmelerin ayrıntılarını aktardı. Erdoğan, Yunanistan ile direk Başbakanlık düzeyinde özel telefon hattı sağlanarak aracısız sorunları en hızlı şekilde çözülebileceğini aktardı.

NATO Zirvesi kapsamında Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Yunanistan Başbakanı ile görüşme gerçekleştiren Erdoğan, ikili temasların detaylarını aktardı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önce çıkanlar...

"Sayın Miçotakis'le görüşmemizde yeniden canlandırdığımız diyalog mekanizmasını kararlaştırdık. Pozitif gündemi destekleyecek adımların karşılıklı atılması konusunda fikir birliğine vardık. Biz görüşmelerimizi özel hattan yapmak suretiyle aramıza kimseyi sokmama kararını vardık.

YUNANİSTAN İLE ÖZEL HAT

Sayın Miçotakis in ifadelerine aynen katılıyorum. Sessiz sakin bir yıl oldu olacak düşüncesini paylaşıyorum. Aramızda güzel bir görüşme geçti. Gerek Ege'de olsun diğer bölgelerde olsun şunu söyledim. 3. ülke ve ya kişileri karıştırmayalım. Bu tür sıkıntılı durumlar olduğunda sizi özel hattan arayım siz de beni arayın herhangi bir sıkıntı yaşamadan Türkiye- Yunanistan olarak adımlarımızı atalım.

 Bazı örnekler oldu. Mesela dedim şu: Bu konuyla ilgili olarak kararımızı verdiğimizde size verelim ve masanın üzerinden o sorunu kaldıralım. Ayrıca bizim sizden bir isteğimiz olduğunda siz onu masadan kaldırdığınızda bu masa sorun masası olmaktan çıkıp çözüm masası haline gelmiş olacak. Ve bunu iki lider gerçekleştirmiş olacak.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Göktürk okcu 15.06.2021 01:13
    erdoğandan çıraga siyaset doneleri
  • Silver 14.06.2021 23:10
    Siyasetine Hayranım Cumhurbaşkanım, araçıları yani tasma sahiplerini çıkar aradan biz komşuyuz demiş özet olarak!!!!!
  • Cafer 14.06.2021 22:02
    Yunan Avrupa'nın ABD şımarık ve kullanmaya müsait çocuğu bunlarla yarın savaşacak gibi hazır olunursa yanan iti uzaktan havlar durur.