T24 yazarı Mehmet Tezkan seçimlerde kaos beklediğini ifade ederek 'AK Parti'li militanlara' karşı sandıkta nöbet tutmak da yetmez dedi.

Tezcan, TELE 1'e katıldığı 5. Boyut programında eski Türkiye'nin vesayet özlemini dillendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye'nin içine düşmesini ümit ettiği kaos resmini çizen Tezkan demokrasi için sandıkta nöbet tutan AK Partililer için "Militan" ifadesini kullanarak "Orada kötü bir durum çıkacaktır. Seçim sandıkta kazanılmaz" dedi.

Tezcan'ın canlı yayındaki skandal sözleri;

Bazı sandıklarda olaylar çıkacak. Belki sandıklar yakılacak. Oy pusulaları havaya atılacak. Kavgalar çıkacak. Güvenlik güçleri müdahale edecek. Çok olaylı bir seçim bizi bekliyor. Sadece muhalefet birleşsin, sandıklarda nöbet tutsun demekle olmuyor tabi. Halkın gidip sandıklarda beklemesi lazım. Onlar oraya gittikleri zaman AK Parti'nin militanları da sandık başına gidecek. Orada kötü bir durum çıkacaktır. Seçim sandıkta kazanılmaz. 

ALABARDA: İŞTE BU ZİHNİYET KÖKÜNÜN KODUNU VERİYOR

ÜLKE TV'de yayınlanan "Sıra dışı Strateji" programına konuk olan M5 Dergisi Ankara Temsilcisi Yusuf Alabarda, Tezkan'ın sözleri ile ilgili  "İşte bu zihniyet kökünün kodunu veriyor. Sandığa sahip çıkmak isteyen CHP'liler insan, sandığa sahip çıkmak isten sevmediği partinin mensupları gelince militan. Budur bütün olay." dedi.

KILIÇDAROĞLU DİLİYLE AYNI

Alabarda kullanılan dile de dikkat çekerek "CHP'liysen usta gazetecisin, entelsin. Kemal Bey'in ağzından duymuyor musun. Şunu diyor; AK Parti'ye oy veren çiftçiye çiftçi demem, öğretmene öğretmen demem. 'Uzman erbaş ve subay AK Parti'nin militanı olmuşlardır' demedi mi. Sonra da dönüp 'toplumu ötekileştiriyorsunuz' dediklerinde gülesim geliyor. Ben AK Partili bir milletvekili olsam, il başkanı olsam, belediye başkanı olsam, yönetimde görevli biri olsam bayrak kaldırım. Çıkarım derim ki 'Sen kimsin ya, sandığa sahip çıkmak isteyenler CHP'liyse insan oluyor da AK Parti'li olunca MHP'li olunca nasıl militan oluyor diye yerle yeksan ederim" ifadelerini kullandı.

TURGAY GÜLER: SÖZÜM ONA GAZETECİ

Programın sunucusu ve Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler 'sözüm ona bir gazeteci" diye tanımladığı Tezcan'a "Seçim sandıkta kazanılmaz diyor. Yani bu algıyla, bu kirletmeyle kazanılır diyor. Erdoğan'ı destekliyorsun; vatandaşsan yalakasın, gazeteciysen yandaşsın, fenomensen trolsun, sanatçıysan sarayın soytarısısın, sandık başında müşahitsen AK Parti'nin militanısın." sözleriyle sert tepki gösterdi.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • emre19 30.06.2021 23:31
    Bunların, tek bildikleri yıkıcı algı, ama milletimiz bunların sözlerine itibar edip kaale almazlar. Yani it ürür kervan yürür...
  • Ercan 58 30.06.2021 22:29
    Caldiginiz oyları unutmadık oy çuvalların. Üzerinde yatan Mahmut tanalida unutmadık bu sefer yemez
  • HACI 30.06.2021 20:49
    Kim nezaman ne yapar onu zaman gösterir. Sandıkta kazanamayıp başka yollara tevessül ederseniz bizde armut toplamayız. Sizin kaçacak memleketiniz var bizim yok. Vatanımız Türkiye onuda kimseye yedirtmeyiz.
  • Merhaba 30.06.2021 18:47
    Böyle lerini ibreti alem için asın kapatın böyle kanalları devlet baya serbest bırakıyor
  • 19 ismail 30.06.2021 18:46
    Biz militansak onlarda terörist
Daha fazla yorum görüntüle