Şimdi de iş ilanları üzerinden milleti dolandırıyorlar! Rakam her geçen gün artıyor...

Trabzon'da bir vatandaş internet üzerinden gördüğü iş ilanı için iletişime geçtiği şahıslara banka hesabı doğrulaması adı altında 3 TL para gönderip şahıslara ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2021 17:56 GÜNCELLEME 03.07.2021 17:58 GÜNCEL
Şimdi de iş ilanları üzerinden milleti dolandırıyorlar! Rakam her geçen gün artıyor...
Şimdi de iş ilanları üzerinden milleti dolandırıyorlar! Rakam her geçen gün artıyor...

Trabzon'da yaşayan G.Ö. adlı bir bayan internet üzerinde bir iş ilanına rastladı. İlanı veren şahıslarla telefonla iletişime geçen G.Ö. kendisinden banka hesabı numarası doğrulaması adı altında 3 TL para talep edilince kişisel banka hesabından şüpheli şahıslara 3 TL havale işlemi gerçekleştirdi.

GERÇEĞİ ANLAYINCA ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha sonra iş ilanının detayları için aradığı şahıslara ulaşamayan G.Ö, internet üzerinden verilen iş ilanının dolandırıcılık amacı taşıdığını anlayarak şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.

MAĞDUR SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Öte yandan adli kaynaklar internet üzerinden iş ilanı adı altında verilen reklamlarla banka hesabı doğrulaması adı altında 1-3 TL gibi sembolik rakamların talep edildiğini ve bu şekilde dolandırıcılık mağduru vatandaş sayısının günden güne arttığını ifade ettiler.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    daha bugün tipi mülteciye benzeyen biri elinde dosyaya konmul sözde evraklar---(internet yazıcıyla istediğin evrağı göstermelik yapabiliyorsun)-...engellliler derneğinde gönüllü çalıştığını söyliyerek yardım istedi,inanmadım tabii,şüphelendiğimi anlayınca başka yere uğramadan kaçmış....hemen 155 i arayıp bildirdim,155 emniyete sevketti ama ne yazık adam kaçmış.polis işi sıkı tutsa kameralardan bulunurda uğraşmıyorlar.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    isterse bir lira olsun suc var ise en agir ceza alacaklar sonuc da para bir hesap da kim oldugu zaten belli kim ceker belli en agir ceza olacak bu suclarin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR