7 Temmuz 2021 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

Marmara için sevindirici gelişme 

Marmara Denizi'ni istila eden deniz salyasının, deniz yüzeyinde 3'te 2 oranında azaldığı belirlendi. Ancak müsilajın, balıkçılık üzerindeki etkisinin 2 yıl daha sürmesi bekleniyor. 

 

‘Tosuncuk’un ifadesi ortaya çıktı 

"Çiftlik Bank" davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın, emniyetteki ifadesinde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadığını, mağduriyetleri gidermek için teslim olduğunu da öne sürdü. 

 

Haiti devlet başkanı öldürüldü 

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, kimliği belirsiz kişiler tarafından evinde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi. 

 

Akbank’tan açıklama 

Akbank, dün sabah saatlerinden bu yana dijital kanallarda yaşanan kesintiyle ilgili açıklama yaptı. Banka, bu süre içerisindeki ödeme tarihi gelen kredi ve kredi kartı ödemelerini bir gün faizsiz olarak öteledi. 

 

İkramiye tarihleri belli oldu 

12 milyon emekliye bayram ikramiyesi müjdesini Bakan Bilgin verdi. Bilgin, ikramiyelerin 13-16 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olacağını duyurdu. 

 

Bedelli askerlik ücreti belli oldu 

2021 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti belli oldu. Bedelli tutarı, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere de 43 bin 150 liraya çıktı. 

 

Finalin adı belli oluyor 

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) yarı final maçında İngiltere ve Danimarka karşı karşıya gelecek.  Mücadelede kazanan ekip finalde İtalya'nın rakibi olacak. 

 

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Engin 07.07.2021 19:29
    15 gün sonra Ekrem İmamliyonis Ben temizledim Marmarayı derse şaşırmayın...
  • Misafir 07.07.2021 18:45
    Allah çevre bakanımızdan razı olsun o el atmasaydi şimdi bütün Marmara yok olucakti her şey güzel olucak diyenler nerede
  • Nokta 07.07.2021 18:19
    imamoğlu pisledi, Erdoğan temizledi.
  • murat 07.07.2021 17:39
    Denizlerle ilgili sorunlarda devlet kurumlari sinifta kaldi hic bir konuda calisma arastirma yapilmiyor yok istilaci yengec yok aslan baligi yok musilaj bu sorunlar basimiza gelmeden cozum uretmek lazim ama is isyen gecdikdwn sonra cozum uretmeye calisiyoruz genelde