KPSS sınav yerleri açıklandı mı? 2021 ÖSYM KPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?

KPSS sınavları lisans seviyesinde önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde düzenlenecek. Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi sınavlarına katılacak adaylar KPSS sınav giriş belgesinin ne zaman erişime açılacağını araştırıyor. ÖSYM yayınladığı kılavuzda KPSS sınav yerlerinin açıklanacağı tarihi verdi. Peki 2021 KPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2021 17:24 GÜNCELLEME 24.07.2021 17:25 GÜNCEL
KPSS sınav yerleri açıklandı mı? 2021 ÖSYM KPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?
KPSS sınav yerleri açıklandı mı? 2021 ÖSYM KPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?

KPSS sınav giriş belgesinde adayların, düzenlenen oturumlara katılacakları okul, adres, salon, sıra bilgileri ve sınav kuralları yer alacak. Lisans mezunları, sınava girerken bu belgeleri kimlik kartı ile beraber yanında bulundurmak zorunda. Oturumlarının yapılmasına kısa bir zaman kala sınav giriş belgeleri tarihi, en çok araştırılan konulardan bir tanesi oldu. ÖSYM sınav öncesinde yayınladığı kılavuzda KPSS sınav yerlerinin ilan edileceği tarihi paylaştı. Belgelerde adayların fotoğraflarının net bir şekilde belli olması gerekiyor. Peki 2021 KPSS sınav giriş yerleri açıklandı mı? İ

2021 KPSS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı Mı?

KPSS lisans sınavlarına katılacak adayların gireceği her sınav için ayrı giriş belgesi düzenlenecek. Henüz ÖSYM KPSS sınav giriş belgelerini erişime açmadı. Sınavın başvuru kılavuzunda sınav belgesi için " Sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinilebilecektir" ifadesi yer alıyor. Sınav giriş yerlerinin önümüzdeki hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

KPSS Sınav Giriş Yeri Nasıl Sorgulanır?

KPSS sınav giriş belgeleri, ÖSYM AİS üzerinden adayların erişimine açılacak. Lisans mezunları T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle Aday İşlemleri Sisteminde bulunan başvurular kısmında sınav giriş belgesini çıkartabilir. Adaylar internetten edindikleri sınav giriş belgelerini renkli, renksiz olarak yanında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde fotoğraf olması zorunludur. 

KPSS Sınav Giriş Belgesi Çıkarmak İçin Tıklayınız! (açıklandığında aktif hale gelecektir)

2021 KPSS Sınav Tarihleri!

Yayınlanan ÖSYM   sınav takvimine göre KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavları 1 Ağustos'ta,

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavları 1 Ağustos'ta

KPSS Alan Bilgisi 1. oturum sınavları 7 Ağustos'ta,

KPSS Alan Bilgisi 2. oturum sınavları 8 Ağustos'ta 

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 15 Ağustos'ta düzenlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR