Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Türkiye'de orman yangınları devam ederken yapılan spekülasyonlara tepki gösterdi. Öztürk'ün açıklamaları şöyle: 

Herkesin eleştiri hakkı var ama yapılanları görmeyip bunun üzerinden spekülasyon yaparak, sanki hiçbir şey yapılmıyormuş hatta orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye'nin zaafları varmış gibi göstermek bırakın hükümetle Sayın Erdoğan'a, doğrudan Türkiye'ye haksızlık. 

İkinci husus kapasite. Türkiye'nin kapasitesini 2018'den bu yana nasıl artırdığını anlatan bir haber yaptık. Türkiye yangınlarla mücadele olağanüstü çaba sarf ediyor. Bu mücadeleye anlamsız ya da haksız bir eleştiri yapmak yerine katkı vermek hem medya hem siyasi partiler açısından daha değerli, anlamlı. Bir de sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu zaman çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. 

Hem medya, hem STK ve muhalefet açısından, hep beraber hükümetin yanında yer almamız gerekiyordu. Fakat bu istismar alanına dönüştü. 

Ben yayına girmeden hemen önce Adalet Bakanımız Konya'da açıklama yaptı. Yangınlarla eşzamanlı olarak Türkiye'de kardeşler arasında fitne çıkarmak üzere muazzam bir çalışma var. 

Ağaçlarımız yanıyor. Her şey yerine konabilir. Evet, can kayıpları var onlar yerine gelmez ama daha önce de yaşandı. Son 15 yılda yangınlar nedeniyle kaybettiğimiz ormanlardan çok daha fazlasını gerçekleştirdik. Bu ağaçların da dikileceğine kesinlikle inanıyorum. 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Alparslan Muhammed 01.08.2021 19:07
    Ak partiye olan desteğimizi ve kararlılığımızı millet olarak belli etmedikçe hainler durmayacak.Yangınları bahane edip Reisin istifasını isteyecekler.Millet bu alçaklara karşı dik durmalı.
  • Bekir 01.08.2021 18:47
    18.09 gibi Merdan Yanardağın TV1'inde canlı yayın sırasında muhabir bayan oranın sakinlerine soruyor. Röportaj yaptığı kadın sağolsunlar hemen müdahale edildi. Devletimiz hemen geldi kontrol altına aldı. Dedi talimat gelmiş olmalıki bayan muhabir o kadınla röportajı hemen kesti. Diğerlerine döndü.
  • sorgulayanmüslüman 01.08.2021 17:52
    adamın konuşurken yüzünde tebessüm var inanılmaz ya
  • samii 01.08.2021 15:31
    Kim istismar ediyorsa altında onları aramak gerek. Gerçi ben eminimde zillet ve dostlarının parmağı olduğunu anlatamıyorsun.
  • birvatandaş 01.08.2021 14:10
    hainler bu ülkeden defedilmedikçe hükümetimiz devletimiz ağzıyla kuş tutsa dezenformasyon çarpıtma ve algı haberleri yaparak halkımıza yanlış bilgi veriyorlar. ihanet ittifakının ihanet içinde olduğunu kabul etmeyen cahil kitle hala bu ihanete ortak oluyor. chp hdp ihanet ittifakına su taşıyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle