Son Dakika: İletişim Başkanı Altun'dan sel bölgesiyle ilgili yalan haberlere sert tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sel bölgesiyle ilgili sosyal medyada infial oluşturmak isteyenlere sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2021 11:53 GÜNCELLEME 13.08.2021 18:33 GÜNCEL
Son Dakika: İletişim Başkanı Altun'dan sel bölgesiyle ilgili yalan haberlere sert tepki
Son Dakika: İletişim Başkanı Altun'dan sel bölgesiyle ilgili yalan haberlere sert tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sel bölgesiyle ilgili sosyal medyada infial oluşturmak isteyenlere sert tepki gösterdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Altun, şu ifadelere yer verdi:

''Kastamonu ve Sinop bölgelerinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bölge halkına büyük geçmiş olsun. Devletimiz, Aziz milletimizin yaralarını ivedilikle sarmak için büyük bir gayret içindedir.

Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan birazdan sel felaketinin yaşandığı bölgelere ulaşmış olacak. Olay anından itibaren bölge halkı için yüreği çarpan Cumhurbaşkanımız bölgede incelemelerde bulunacak, son durumu yakından takip edecek.

Sel afetinin ilk anından itibaren, AFAD harekete geçmiş; tüm çalışma grupları ve temsilcileriyle çalışmaya başlamıştır.

İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma ve Altyapı bakanlarımız hemen bölgeye intikal etmiş, arama kurtarma çalışmalarına bizzat katılmışlardır.

Bartın’da 895, Kastamonu’da 2466, Sinop’ta 1556, toplamda 4517 personelle arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
Bartın’da 323 vatandaşımız, Kastamonu’da 925 vatandaşımız, Sinop’ta ise 472 vatandaşımız helikopter ve botlarla güvenli bölgelere tahliye edilmiştir.

Türk Kızılay tarafından sel bölgelerinde toplam 217 personel/gönüllü, 9 ikram aracı ve 42 araç görev yapmakta olup; 19.170 sıcak yemek, 17.072 kumanya, 138.726 ikramlık malzeme dağıtımı yapılmıştır.

Bölgede bulunan gönüllüler, sivil toplum ve insani yardım kuruluşlarımız da çalışmalarına AFAD ve ilgili diğer kamu kurumlarımızla tam koordinasyon içerisinde devam etmektedir. Bu kuruluşlarımıza ve gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle hatırlatmak isteriz ki bugün, toplum yaşamını, kamu düzenini ve demokrasiyi tehdit eden faktörlerin başında sistematik yalan ve dezenformasyon kampanyaları gelmektedir.

Hassas dönemlerde sosyal medya üzerinden toplumda bir infial ortamı oluşturulmak istenmektedir.

Halkımızın insani ve vicdani duygularını istismar etmeye yönelik bu gayri ahlaki kampanyalara milletimiz, asla fırsat vermeyecektir.

Bir kez daha resmi kaynaklardan doğruluğu teyit edilmemiş hiçbir haber ve görüntüye itibar edilmemesini istirham ediyoruz.''

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    doğrusunu yanlışını orada yaşayanlar söyleyecek
    Cevapla
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    sen sanki onlara inanacaksin
    Cevapla
  • Alp Er Tunga 2 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki nereden bilecek, adam can, mal derdinde. Şu anda görmeden yazan, konuşan asıl tehlike. Bunları da Fahrettin hoca sızlanarak değil, yapanları tespit ederek, ceza almalarını sağlayarak görevini yapmalıdır.
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu bunlar bu kadar yalanla dwvleti kotulerken savcilar neden uyuyyor neden harekete gecmiyor kamu i diye bisey var bu kadar afete hizmet edenler varken devlet askeri polisi memuru yada gonullü varandaslarimiz zan altinda birakilirmi savcilar goreve
    Cevapla
  • Salim Durmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlette çalışan görevlilerin çoğu Erdoğan düşmanları bir sürü bürokrat memur işçi var ! Nankörler !
    Cevapla
  • Antepli.v. 2 yıl önce Şikayet Et
    Insan doğaya nasıl bakarsa doğada insana öyle bakar su yok olan yolunu yavaş yavaş yok olan Ormanarda bir şekilde intikamını Alıyor dere kenarı orman diplerine Daha sonra içerisine kadar ilerliyen binalr yükseliyor pekâlâ bunların sorumlusu kim hal böyle oluncada doğa acımasız bir şekilde intikamini Aliyor su yolunu geri alıyor Ormanlarda bir çok yerde geri gelmeyecek gasp edilenlerin intikamını Aliyor doğayla oynarsan oda seninle oynar bedelinide bir çok insan.ve orman canlısı öder
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Olay olsun diye bekleyenler karni tok. Kendini bilmez gemiyi batirmaya calişan akilsuzlara veya aklini satmişlara benzer.
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Acilen İnternetle ilgili çalışma yapılması lazım. Sosyal medyada atıp tutanlar, asıp kesenler, kabadayılık yapanlar, meydan okuyanlar, ırkçılık yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmazsa bu böyle devam edecek.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum Batıda neyse bizde de o olsun orada bu kadar rahat her şey konuşabiliyor mu? Biraz araştırın devlete destek olmamız lazım özgürlük başkasına hakaret etmeyi gerektirmez
    Cevapla
  • Recai 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısıtlarsan , özgürlükler gidiyor bahanesiyle önce ambargo sonra da askeri müdahalede bulunurlar !!
    Cevapla
  • Cafer baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Youtubetaki videolar oyun siteleri tiktok gibi uygulamalar nedeniyle çocuklarımızı gençlerimizi kaybediyoruz. Ülkemizin en büyük sorunu budur bence. Bir an önce el atılmazsa geleceğimizi kaybediyoruz malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR