Anne ve kızı toprağa verildi ihbarcı oğlu sorguda itiraf etti

Kartal'da, "kasten öldürme" suçundan tutuklanan şüpheli Ahmet Ö'nün öldürdüğü iddia edilen annesi ve kız kardeşi toprağa verilirken olayı ihbar eden Ahmet Ö'nün sorgusunda anne ve kardeşini öldürdüğünü itiraf etti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2021 18:16 GÜNCELLEME 25.08.2021 18:16 GÜNCEL
Anne ve kızı toprağa verildi ihbarcı oğlu sorguda itiraf etti
Anne ve kızı toprağa verildi ihbarcı oğlu sorguda itiraf etti

Atalar Mahallesi Keskin Sokak'taki evlerinde bıçakla öldürülmüş halde bulunan ve daha sonra Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Azime Ö. ile kızı Yasemin Ö.'nün cenazelerinin otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından alınan cenazeler, Tuzla Aydınlı Mezarlığı'na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından anne ve kızı, aile kabristanına defnedildi. Cenazeye ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, ihbarı yapan kişinin Azime Ö.'nün oğlu Ahmet Ö. olduğunu belirledi.

Polis ekiplerince ifadesine başvurulan Ahmet Ö, çelişkili beyanlar vermesi üzerine gözaltına alındı.

Güvenlik görevlisi olarak çalışan şüpheli Ahmet Ö'nün, borçlarından dolayı annesi ve kız kardeşiyle zaman zaman tartışma yaşadığı öğrenildi.

Şüpheli Ahmet Ö, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

ZANLI CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Şüphelinin, emniyetteki ifadesinde annesi ve ablasını bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği, cinayeti işlediği sırada üzerinde bulunan kıyafetleri Kadıköy'de bir çöp kutusuna atarak daha sonra işe gittiği öğrenildi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından "kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle gönderildiği Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Bir bankanın şubesinde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen şüpheli Ahmet Ö, hakimlikte verdiği ifadesinde olay nedeniyle çok pişman olduğunu belirterek, "Ben ablamın sürekli konuşmasından, beni rahatsız etmesinden bezmiştim. Artık dayanamadım. Pişmanım. Atılı suçlamaları kabul ederim." şeklinde beyanda bulundu.

"ŞÜPHELİ SORUNLU BİRİYDİ"

Adli Tıp Kurumu önünde cenazeleri teslim almak için beklediği sırada basın mensuplarına açıklama yapan Azime Ö.'nün kardeşi Nihat Kuz, yeğeni Ahmet Ö'nün önceki akşam kendilerini arayarak "Annem ve kız kardeşimden haber alamıyorum, çilingir getirip kapıyı açtırdım, ölmüşler" dediğini aktararak, "Derhal olay yerine gittik, ablam ve yeğenimin cansız bedenlerini gördük. Cesetler şişmişti." dedi.

Ablası ve yeğeninin en az bir gün önce öldürüldüklerini düşündüğünü belirten Kuz, "Polisleri çağırdım, onlara 'Bu olayın faili yeğenim Ahmet Ö.'dür, bunu tutun, bırakmayın.' dedim" ifadelerini kullandı.

Nihat Kuz ayrıca gözaltına alınan Ahmet Ö.'nün daha sonra cinayetleri işlediğini kabul ettiğini öne sürerek, "Ahmet Ö. borçları nedeniyle evlenip boşanmış, ikinci evliliği de sorunlu olan biriydi. Ablam onun borçlarını kapatmak için bir evini sattı. Yine borçlarından dolayı oturduğu evi de satmasını istiyordu. Olay büyük ihtimalle bu sebepten çıkmış" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR