İki farklı cins buzağı doğuran inek şaşırttı

Denizli'nin Çameli ilçesinde besici Ahmet Sağ'a ait yerli kara sığır cinsi inek, biri holstein diğeri simental olmak üzere iki farklı cinste buzağı doğurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2021 00:57 GÜNCELLEME 17.09.2021 02:06 GÜNCEL
İki farklı cins buzağı doğuran inek şaşırttı
İki farklı cins buzağı doğuran inek şaşırttı

Emecik Mahallesi'nde besici Ahmet Sağ'a ait yerli kara sığır cinsi inek, gece saatlerinde 1'i holstein diğeri simental olmak üzere iki farklı cinste buzağı doğurdu.

İlk kez böyle bir olaya şahitlik ettiği için şaşkın olduğunu söyleyen Sağ, “Ahırda yavruları gördüğümde acaba başka bir inek de mi buzağıladı diye bakıyordum. Bir de baktım ki ineğim öteki yavruyu da yalamaya başladı. Daha sonra ikiz olduklarını anladım ve şaşkına döndüm. Yıllardır hayvancılıkla uğraşıyorum. İlk defa böyle bir olay görüyorum" dedi.

İneğin farklı iki cins buzağı doğurmasını değerlendiren veteriner Selahi Arslan, “Tohumlama yönteminde yavrulardan birinin anneye birinin babaya benzemesi mümkündür. Ancak 8 yıllık meslek hayatımda böyle bir olayı ben de ilk kez görüyorum. Besicilikte nadir bir doğumdur" diye konuştu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Dramali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kara sigir gormesek yutturacaklar,inek tam donmemis montofon kirmasi.
    Cevapla
  • Ömer Hüseyinoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha bu arada buzağılar da çok şeker maşallah.
    Cevapla
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Dişi kara sığır gibi görünmüyor, simental gibi cüsseli duruyor. Ayrıca orijinal Kara sığır boylu olmaz, ince kemik kısa bacak olur, hayvan arkadan sırta dolgun olur. Kara sığır candır :)))
    Cevapla
  • Ömer Hüseyinoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaşlar da görmüşler ki resimde buzağılarını yalayan anne inek kesinlikle kara sığır değil. Basbayağı simentel. Yavruların da biri simentel anneye, diğeri de holstein babaya benzemiş. Biz şaşırmadık veterinerimiz nasıl şaşırmış?
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    ilginç bir durum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR