Son dakika: Paşinyan talep etmişti, Başkan Erdoğan şart koştu...

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Başkan Erdoğan, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2021 14:12 GÜNCELLEME 19.09.2021 14:12 GÜNCEL
Son dakika: Paşinyan talep etmişti, Başkan Erdoğan şart koştu...
Son dakika: Paşinyan talep etmişti, Başkan Erdoğan şart koştu...

Son dakika... Başkan Erdoğan havalimanında yaptığı açıklamada Karabağ'da güvenlik koridoru ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in göçmen açıklamasına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

PAŞİNYA'IN TEKLİFİNE ŞART KOŞTU

Bu koridorun açılmaması - açılmaması meselesi siyasi bir mesele. Tayyip Erdoğan'la görüşme arzu ediyorsan burada belli adımların atılması gerekli. Görüşmelere kapalı değiliz. Görüşmeleri yaparken onların olumlu yaklaşım göstermek suretiyle adımları atması lazım. Gürcistan Başbakanı'nın diyalog talebini bana ulaştırması eğer bu konuda gerçekten samimiyse ben de samimiyetimi gösterir ve diplomasiyi burada başlatırız. İnşallah burada olumsuzluk değil olumlu yaklaşım başgösterir. 

YUNANİSTAN BAŞBAKANI'NIN "TÜRKİYE" AÇIKLAMASI

Göçmenler konusunda bunun en çok yükünü çeken, kahrını çeken biziz. Türkiye'de göçmen olarak 4.5 milyon insan var. Türkiye, gereken adımların da karşıdan atılmasını bekliyor. Miçotakis'in görüşme talebini ABD'de gerçekleştireceğiz. Yaptıkları bu 9'lu açıklamada maalesef arzu edilmeyen bazı beyanlar var.

Bunun üzerinde de Dışişleri bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler, ne derece direnecekler göreceğiz. Türkiye kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları dürüst şekilde karşıdan görmemiz gerekir. 

MİÇOTAKİS: AB, TÜRKİYE İLE UYUŞMALI

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis yaptığı son değerlendirmelerde, göç krizinde Türkiye'nin kilit ortak olduğunu ifade etti ve Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu. Miçotakis, "AB'nin Türkiye ile uyuşması gerek" dedi.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun Reisim, Dış İşleri bakanımız, işleriniz kolay olsun Rabbim kaleminizi keskin eylesin, onlarla hep onların sahasında tpp oynamamız en güzeli Reisimin tabiriyle Taarruz.. Taarruz.. Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım, Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    reis sen sel gelecek yerinen yel gelecek yeri tahmin edersin ALLAH yardımcın yolun açık olsun
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    İki güvenilmez devlet, Erdoğan ve Çavuşoğlu işini bilen adamlar. Gereğini yapacaklarından şüphemiz yok.
    Cevapla
  • Cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı diyelim
    Cevapla
  • Faruk DIRIKOLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar devlet politikalari ciddi ve hassas konular. Mahalle asiret barişmalarina benzemez satranc hamleleri ve brokrasi gorgu ve gerektiğinde elini masanin ustüne vurabilen.gerektiğinde elini taşın altına koyabilen. Değişik ensturmanlarla oynanan sıfır hata sıfır risk oynanan bürokrasi işidir. Böyle işler ülkelere çok şey kazandırır çok şey kaybettirir. Böyle işler kişisel ihtiraz siyasi görüş işi hic değildir. Böyle işler vatan meselesidir. Siyâset üstü manevralardır. Saygilarimla
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeßim guzel yorumlamişsınız. Tebrikler.
    Cevapla
  • Suleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin atasözü var: Dostunu yakın ama düşmanını daha da yakın tut!
    Cevapla
  • Cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    O çinli hayatta değil çin içten parçaladı ingilizler de öyle cesur yürekli görünüp kaleyi içten fethetmek en akıllıcası sun tzu savaş sanatını okuyun sizde mutlaka düşmanı svaaşmadan diz çöktürmek gerekli ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR