Yaklaşan kış mevsimi hazırlıklı olmak için araç sahiplerinin doğru lastiği seçmeleri önem kazanırken, uzmanlar, özellikte karasal iklim bölgelerinde dört mevsim lastiklerin risk taşıdığı uyarısında bulunuyor.

Son yıllarda piyasadaki dört mevsim lastikler, kullanıcılar açısından kafa karışıklığı oluşturabiliyor. Lastik satıcıları, dört mevsim lastiklerin yoğun kar yağışı gibi aşırı hava koşullarının üstesinden gelmek için üretilmediğini söylüyor. Dört mevsim lastiklerin ıslak zemin, hafif buzlanma ve hafif kar yağışı gibi koşullarda daha iyi performans sergilediğini aktaran lastik satıcıları, karasal iklim kuşağında olan bölgelerde ise kullanılmasının risk taşıdığını belirtti. Bu yüzden dört mevsim lastikler, ılıman iklim kuşağında olan şehirlerde ve uzun yol yapmayacak sürücüler için öneriliyor.

“Kayar, ses yapar ve can güvenliğine de tehlikeye atar”
Eskişehir’de araç lastiği satışı yapan İlker Demir, dört mevsim lastiklerin oluşturabileceği risklerden bahsetti. Dört mevsim lastiklerin ılıman iklim kuşağında bulunan illerde kullanılması gerektiğini söyleyen Demir, “Dört mevsim lastikler, ılıman iklim kuşağında olan yerlerde talep gösterilecek lastiklerdir. Özellikle İç Anadolu Bölgesi veya Doğu Anadolu Bölgesi gibi yerlerde faydasından çok zararı olan lastiktir. Çok az araba kullanan kişiler 4 mevsim lastikleri bahsettiğim bölgeler harici yerlerde tercih edebilir. Türkiye’nin çoğunluğu bölgesi karasal iklim kuşağına sahip olduğu için yazımızda sert kışımızda sert. Bu 4 mevsim lastik verimli olmaz. Kayar, ses yapar ve can güvenliğine de tehlikeye atar” diye konuştu.

“Dört mevsim lastik uzun yolda risktir”
Dört mevsim lastiklerin kış lastiklerine daha yakın olduğunu söyleyen İlker Demir, yakıt tüketimini arttırdığını ifade etti. Yaz ve kış lastiklerine göre fiyatlarını kıyaslayan Demir, şu şekilde konuştu:
“Dört mevsim lastik kış lastiğine daha yakın aslında. Çoğunlukla özellik olarak kış lastiğini bünyesinde barındırdığı için 3 ayda erir. Dört mevsim lastik uzun yolda risktir. Fren mesafesi uzar, yakıt artar. Artı özellikleri mutlaka vardır ama eksi özellikleri daha fazla benim şahsi fikrime göre. Kış ve yaz lastiğinin fiyatları ortalama aynıdır. Dört mevsim lastiklerin ise diğerlerine göre yüzde 5 fazladır ve bazıları aynı fiyattır. Gerçekten bu işi bütçeden ziyade can güvenliği için düşünen müşteri pek böyle şeyler düşünmüyor. Bu lastikleri araştıran müşteriler can güvenliğini düşünüp yapılan işi daha ciddiye alıyorlar ve bu yaptıklarından dolayı faydalarını daha iyi görüyorlar.”
 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • vatandaş 24.09.2021 16:32
    dört mevsim lastik kullanıcı için avantajlı her sene iki kere sök tak hem lastik yıpranıyor hem jant ayrıca iki kere sökme takma parası tabiki lastikçilerin işine gelmez
  • ti-bab 24.09.2021 14:22
    4 yıldır Konya da Mıchelın Alpin 5 yaz kış kullanıyorum , yazın Mersin taşucuna gider gejirim , yol tutuş ve frenlemede hiç bir sıkıntı yaşamadım.Ayrıca arac içine rahatsız edici seside yok.
  • Deniz 24.09.2021 14:20
    Ahmet. Cikmissin, ama bir kay, ondan sonra son pismanlik fayda etmez. Kendim lastik uretiminde calisiyorum. Ve bu lastikci dogru söylüyor. Farkini bir bizzat test yaptigimizda görüyoruz. Canini ortaya koymaya degmez, arti, 4 mevsimlik lastigi 2 yilda bitirir, yazligi yazin kullanmakla 4 yilda bitirsiniz. Hic birsey elinize kar kalmiyor.
  • Kayan yildiz 24.09.2021 14:11
    Dört mevsim lastikleri adi üstünde her sezon kullanilabilinir ama emniyet bakimindan riskli degil cok cok riskli demek gercekci olur.Türkiye gibi Trafik kültürü ahlaki terbiyesi olmayan´yazinda´ki$inda kabak lastik ile araba sürme ali$kanligi olan ülke icin bu lastikler cok cok cok tehlikeli..Cünki lastik olsun kagittan olsun zihniyet var.Kimse bu ki$ lastigi yazin´da kayar diye dü$ünmez.!
  • AHMET 24.09.2021 13:30
    kayseride 13 yıldır 4 mevsim goodyear kullanıyorum boş yapmışsınız ses yapmaz kardada erciyese çıktım defalarca ;)