16 Ekim 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Rinovirüs ve Parainfluenza virüs uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, birkaç yıldır görülmeyen ve nezleye neden olan virüs enfeksiyonlarının tekrar sahnede olduğunu açıkladı. Yavuz, vatandaşları nezleye yol açan Rinovirüs ve Parainfluenza virüs diye bilinen solunum yolu virüslerine karşı uyardı.


Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 14 yaralı

İstanbul'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsü, Samsun'da şarampole devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

Hakkari’de 18 yaşından küçüklere bilet satışı yasaklandı
Hakkari'de, 18 yaşından küçüklere otobüs terminalleri, hava yolları acenteleri ve bilet satış noktalarında bilet satışının yapılmayacağı bildirildi. 


Dünya devi Toyota'dan kritik karar
Toyota Motor, yarı iletken çip sıkıntısı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı tedarik zincir aksaklıkları sebebiyle gelecek ay küresel üretimini yüzde 15 düşüreceğini açıkladı.


S.Arabistan duyurdu: Tam kapasite açılıyor
Suudi Arabistan, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin 17 Ekim'den itibaren tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin verileceğini duyurdu. 


Ermenistan-İran arasında kirli iş birliği
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın yaklaşık 30 sene boyunca işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan İran ile anlaşma yaparak Avrupa'ya uyuşturucu taşıdığını açıkladı.


Emre Belözoğlu ilk maçında Beşiktaş'ı devirdi
Emre Belözoğlu'nun teknik direktör olarak çıktığı ilk karşılaşmada Medipol Başakşehir sahasında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Başakşehir karşısında yara alan Beşiktaş, ligin bir sonraki haftasında Galatasaray'ı konuk edecek.

 

 

 

 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Hür adam 16.10.2021 17:16
    Artık doktor lar yönlendiriyor ekonomiyi