Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kazı çalışmaları sırasında kontrolsüz şekilde patlatılan dinamit ortalığı savaş alanına çevirdi. Yoldan geçen otomobiller hasar görürken, ilk belirlemelere göre bir kişi yaralandı.
Olay, Darıca ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede devam eden inşaatın kazısı sırasında dinamit patlatıldı. Patlamanın etkisiyle kaya parçaları yoldan geçen araçların üzerine düştü. Parçaların isabet ettiği 1 kişi ise yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan patlama anı ise amatör kameralar tarafından anbean görüntülendi. Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • hafız 20.10.2021 20:22
    yaralılara acil şifalar dilerim. sorumlu olan kişilerin selahiyeti iptal edilmelidir. mühendisi, şefi, müdür, amiri, proje sorumlusu. laz mütahit işine çevirmişler. (babalizci)
  • Analizci 20.10.2021 19:15
    Görüntüleri analiz ettiğimde patlatma yapılan alan ile otoyol çok yakın. Patlatma öncesi risk değerlendirmesi yapılmamış. Otoyol trafiğe kapatılmalıydı. Aynı şekilde benzinlik olduğundan dolayı ve benzinlikte olası bir patlama riskine karşı patlatmanın iptali gerekirdi. Oradaki kayaç farklı bir yöntemle kırılmalıydı benzinlikten dolayı. Bunlar basit risk değerlendirmesi ile öngörülebilirdi.
  • Ömer 20.10.2021 18:29
    Yaptığınız iş mi diye bende tekrarlayim.Dinamit lan bu
  • baki 20.10.2021 17:48
    ben cocukken artvinli bir amca vardi, evinin icindeki bir odada dinamit patlatiyordu, evdeki hic bir seye zarar vermiyordu, dozunu iyi ayarliyordu, bu olaya sebebiyet veren cok acemiymis.
  • baki 20.10.2021 17:45
    olaydan sorumlu kimse derhal isine son verilmeli, ya trafikte ölümlü kazalar meydana gelseydi, sonra ah vah, takdiri ilahi, sorusturma derinlemesine inceleniyor cak cuk. patlamadan kim sorumluysa derhal isine son verilmeli.
Daha fazla yorum görüntüle