HDP Grubunun TÜGVA hakkında vermiş olduğu araştırma önergesi ile ilgili AK Parti adına söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk önemli açıklamalarda bulundu.

Şentürk, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı döneminde Beylikdüzü'nde yapılan 5 bin metrekarelik yerleşkenin çeşitli derneklere tahsis edildiğini ancak iş TÜGVA'ya gelince kıyametin koparıldığını belirterek algı operasyonlarını şu sözlerle çürüttü;

Hepimizin bildiği gibi adına yönetişim dediğimiz kamu yarar ve hizmetlerin sivil toplum örgütleriyle beraber tüm taraflarca uygulanmasına dayalı modern yönetim yaklaşımı özellikle kültürel sosyal ve eğitsel faaliyetlerin Sivil Toplum Örgütleriyle görülmesini teşvik etmektedir. Bu anlayış çerçevesinde merkezi kamuda olsun özelde olsun bir çok faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Bunlardan bir tanesi de sayın İmamoğlu'nun başkanı olduğu dönemde Beylikdüzü'nde yapılmıştır. 5 bin kusür metrekarelik alanda dernekler yerleşkesi yapılmıştır. Bu yerleşke derneklere tahsis edilmiştir. Gayet uygundur normaldir, itirazımız yok. Burada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Cumhuriyetçi kadınlar Derneği'nde tahsisat yapılmıştır. İtirazımız yok. Ama kimi belediyelerimiz tarafından TÜGVA gibi milli ve menevi değerlerimize sahip bir gençlik yetiştirmekten başka arzusu olmayan STK'lara tahsisat yapılınca kıyamet kopartılmasını anlamak mümkün değil. 

Bir iddianın yalan olduğu ortaya çıkartılınca bir başka yalanla bu fiyasko örtülmeye çalışılıyor. İşte TÜGVA ve benzeri vakıflarla ilgili son dönemlerde tam bir Joseph Goebbels mantığı ile yürütülen kampanyalara şahit olmaktayız. 

Bunlardan bir tanesi T3 Vakfı'yla ilgili para aldı diye iddia ettiğiniz durum. T3 Vakfı mahkemeye gitti, mahkeme belediyeye dedi "kaç para verdin?" Belediye yazdı; para ödemedik. Kendi belediyeniz yalan olduğunu yazdı.

TÜGVA ile ilgili ve diğer STK'larla ilgili Toplum Örgütleri Raporu'nu dayanak gösterdiniz. Mahkeme böyle bir rapor olmadığını ortaya koydu.

Geçenlerde Heybeliada'yla ilgili TÜGVA Vapur İşletmelerine dava açıyor bir ara karar var ve sanki bu kararı belediyenin açmış olduğu kararda tahliye kararıymış gibi gösterip bir zorbalık yapılmaya kalkılıyor. Zorbalık tutmayınca da yalan yanlış kampanyasına başlanıyor. Bunu yapan kişinin de Büyükşehir'de 30 milyonun üzerinde ihale almış olması manidar asıl bunun araştırılması gerektiğini düşünüyorum.
TÜGVA Başkanı masumane bir şekilde açıklama yapıyor. Diyor ki açıklamasında; Bazı belgeler kurumumuzdan sızdırılmış, içine masa başında yalan ve kurmaca bilgiler eklenerek bu belgelerle yıpratılmak isteniyor. 

Buradaki "yalan ve kurmaca" ifadeleri siliniyor, sızdırıldığını itiraf etti diye haber yapıyorlar

Yorumlar 2 Yorum Var
  • dikkat 20.10.2021 20:13
    chp dhkpc hdp pkk ip fetö tüm stkları kendi tekellerine alıp devleti belediyeleri stklar üzerinden sömürmek istiyor. Bu yüzden kendi kontrollerinde olmayan ele geçiremedikleri stkları linç edip gözden düşürmeye kapanmaya kapatılmaya zorluyorlar. Özellikle hdpkklılar bu stklarla topladıkları paraları pkkya fetöcüler fetöye aktarıyor chpliler de kendi ceplerine aktarıyor.
  • bülent duman 20.10.2021 19:05
    ALLAH razı olsun