Otobüste maske uyarısına kurşun yağmuru

Konya’da maske takmadığı için otobüsten indirilen kişi silahıyla geri dönerek korku dolu anlar yaşattı. Adem Sarıtaş tarafından kurşunlanan Recep Ceylan, "Bütün mermiyi üzerime boşalttı. İnsanlık görevini yaparken canımdan oluyordum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.10.2021 10:04 GÜNCELLEME 29.10.2021 10:06 GÜNCEL
Otobüste maske uyarısına kurşun yağmuru
Otobüste maske uyarısına kurşun yağmuru

Konya'da otobüse maskesiz olarak binen Adem Sarıtaş'ı (39) "Maskenizi takar mısınız" diyerek uyaran Recep Ceylan (25), belediye otobüsünde silahlı saldırıya uğradı. Şoför ve yolcuların uyardığı ancak uyarılara bıçak çekerek karşılık veren Sarıtaş, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 42 ECL 76 plakalı otobüsten indirildi. Eve gidip silahını aldıktan sonra taksiye binen Sarıtaş, yolda yetiştiği otobüse yeniden binerek dehşet saçtı.

Yolculardan Recep Ceylan'ın bacaklarına ve ellerine ateş ederek ağır yaralayan saldırgan olay yerinden kaçarken, Ahırlı ilçesinde saklandığı yaylada yakalanarak tutuklandı.

Sabah gazetesinde yer alan haberde yaşadığı korku dolu anları anlatan Recep Ceylan, "Otobüse maskesiz bindiğinde şoför uyardı. Yolcular da maskesini takmasını istedi. 'Cebimde maskem var ama takmayacağım' dedi. Sonra şoföre saldırdı. 'Cebinizde maskeniz varmış neden böyle yapıyorsunuz?' dedim. Benim yakamdan tutmaya çalışıp, 'Size mi soracağım' diye bağırmaya başladı. Şoförle birlikte aşağıya inmesini istedik. İnerken bize bıçak çekti. Sonra inip gitti. Bir süre sonra yeniden otobüse bindi. Kafamı çevirmeye kalmadan birden bacağıma ateş etmeye başladı. Tabancayı en son kafama doğrultarak, 'Kafana sıkayım mı, seni öldüreyim mi?' diye bağırıyordu. İyilik yapalım derken canımızdan oluyorduk. Ben vatandaşlık görevimi yaptım" dedi. 

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Envers 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu piskopatin kesin sabıkası vardır yoksa öyle ayağa kola ateş etmez biliyor ki salinacak.
    Cevapla
  • mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar caydırıcı değil. Adamın altı suçtan sabıkası var yedinci olarak kız arkadaşı! nın boğazını kesiyor. Sonra? Müebbet... Milletin sırtından bir ömür. Kısas Allahın emri. Kısas şart.
    Cevapla
  • Asli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakin kimse kimseyi uyarmaya kalkmasin, Memlekette insanlar Barut gibi,
    Cevapla
  • Suriyeli yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Dadaş Bi sus yeter ,her tarafa cevap verMeye mecbur degilsin ALAMANYALI
    Cevapla
  • Dadas dinle 2 yıl önce Şikayet Et
    Dadaş sen harbiden ümitsiz vakasin. Cüzdan düşürdün demekle bunun ne alakasi var. Bu zamanda toplu tasimalarda maske takildigini bilmeyenmo var , eger birileri takmiyorsa bilinçli takmiyordur, o insana maske tak dedinmi kavga edexegi başran belli
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    asli kardeşim olsa olsa hayďut olur bir hatayi hatirlatmak ne zaman suc oldu.misal cüzdanin düştü dese yine kurşunlarmiydi eminim hayir kanunlar insan olan icindir...saygilar
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    ortalık teksas oldu
    Cevapla
  • Emel.aköz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya maskeleri çoktan attı zararları ortaya çıktıkca umarım bizdede daha çok gerilime kavgaya sebep olmadan bu yüz paçavrasını kaldırır devletimiz yeter millet iyice bunaldı yani artık.
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    emel sen gel almanyada tirende at görem seni bak nolcak adamlar viŕüs testini 20 eroya yapiyor Türkiye gibi belec deyil.
    Cevapla
  • Beyaz 2 yıl önce Şikayet Et
    kendini cokmu akilli zannediyorsun, dünyada yasaklar yine basliyor bir arastir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR