Türkiye'nin konuştuğu davada karar! Kanıyla 'Beni Ragıp vurdu' yazmıştı!

Boşanmak istediği eşi Ragıp Canan tarafından silahla vurulan ve kendi kanıyla yere "Annem, babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum" şeklinde yazı yazan Nurtaç Canan'ın yaralanmasına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2021 15:42 GÜNCELLEME 22.11.2021 15:46 GÜNCEL
Türkiye'nin konuştuğu davada karar!  Kanıyla 'Beni Ragıp vurdu' yazmıştı!
Türkiye'nin konuştuğu davada karar! Kanıyla 'Beni Ragıp vurdu' yazmıştı!

İstanbul Zeytinburnu'nda 4 Haziran 2020'de boşanmak istediği eşi Ragıp Canan tarafından silahla 5 el ateş edilerek vurulan ve kendi kanıyla yere "Annem, babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum" şeklinde yazı yazan Nurtaç Canan'ın yaralanmasına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanık Canan'ın 8 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

46 yaşındaki Nurtaç Canan, 23 yıllık eşi Ragıp Canan’dan evliliklerinin ilk gününden beri dozu gittikçe artan bir şiddet görüyordu. Biricik oğlu için yıllarca bu şiddete göğüs germeye çalışan talihsiz kadın, aldatıldığını da öğrenince “Artık yeter” dedi ve boşanmak istediğini söyledi. Terk edileceğini öğrenen Ragıp Canan daha da öfkelenmişti. Zeytinburnu’ndaki evlerinde, 4 Haziran 2020 gecesi silah sesleri yükseldi.

Ragıp Canan, kendisini terk etmek isteyen eşine tam 5 kurşun yağdırmış ve evden kaçmıştı. Kan gölünün içinde kalan Nurtaç Canan, ölümü beklerken, zemine kendi kanıyla, “Annem, babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum” yazdı. O sırada eve gelen oğlu Furkan’ın yardımıyla hastaneye götürüldü. Doktorların olağanüstü gayretleriyle hayatta kaldı.

Polis, Ragıp Canan’ı 19 Haziran 2020 günü, Esenyurt’ta gizlendiği evde yakaladı. Savcılık, ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Savcının ceza talebini duyan Ragıp Canan kağıda kaleme sarıldı, kendi elleriyle öldürmeye çalıştığı karısına aşk mektupları yazmaya başladı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden eşine onu çok sevdiğini, kendisini affetmesini ve şikayetini geri almasını isteyen satırlarla dolu tam 20 mektup yolladı.

DAVADA KARAR ÇIKTI

Nurtaç Canan davasında bugün karar günüydü. Mahkeme heyeti sanık Canan'ın 8 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuh. Tamamen öldürmeye teşebbüs için 5 el ateş ediliyor. Ölümden dönülüyör. 8 Yıl ceza veriliyor. Cezalar böyle çok hafif olursa bunun faturaları çok ağır olur. Acilen cezalar artırılmalı.
    Cevapla
  • sde 2 yıl önce Şikayet Et
    kadın sorunlu
    Cevapla
  • demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    Alkışlayın süper adaleti...Suçlu yine haklı oldu,yazıklar olsun.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK, bu ne ya! nasıl sekiz yıl. Kasten insan öldürmenin cezasını nasıl sekiz yıl olarak veriyorsunuz.
    Cevapla
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    be ahmak suc islediginde Devletin kanunu cignedin. ceza kanuna tabi tutuldun.burada eski esin sikayet etsin etmesin.seni yine yakalayip yargilayip hapise sokacaklar idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR