Bursa'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenlerden uçak mühendisi Tarık Kesekci'nin cenazesi Nevşehir'de toprağa verildi.

İstanbul Genç İHH'nin Bursa'da düzenleyeceği Teknoloji Kampı'na giderken İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü mevkisinde otomobilin aynı yönde seyreden tıra arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden dört gençten biri olan Kesekci için Nevşehir'deki Hacı Rasim Uzer Camisi'nde tören düzenlendi.
Cenaze törenine, gencin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İHH Genel Başkan Yardımcıları Sait Demir ve Yavuz Dede, il protokolü ile Kesekci'nin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazının ardından konuşan Selçuk Bayraktar, merhum Kesekci'nin vatanperver, çalışkan bir uçak mühendisi olduğunu, ülkesi için önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Tarık kardeşimiz, kendisini ülkesi, milleti için mühendislik alanına adamış şekilde çalışırken diğer taraftan iyilik ve sosyal faaliyetlerden de geri kalmak istemezdi. Genç yaşında mühendislik ekibine liderlik etmeyi başarmıştı. Yüksek donanımlı bir mühendisti ama Tarık'ı özel kılan ondaki şuur ve idealizmdi. Bütün yaşantısı iyilik peşinde koşmaktı, son yaşadığı da o yolda oldu." ifadelerini kullandı.
Kesekci'nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Taşlıbel Mezarlığına defnedildi.
Uçak mühendisi ve İHH gönüllüsü Kesekci, Baykar tarafından üretilen insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının liderliği görevini sürdürüyordu. Kesekci, İHH'nin yurt dışı faaliyetlerinde de gönüllü görev alıyordu.

Yorumlar 113 Yorum Var
  • SORU 29.11.2021 09:41
    İHH'nin yurt dışı faaliyetlerinden en çok kim rahatsız olur ki?
  • İs 29.11.2021 09:36
    Allah Rahmet eylesin Mekanı cennet olsun inşaALLAH. Sihalar, uçaklar havalandıkça şüpheli şeyler olmaya başladı. Kesinlikle kaza , kaza yaptığı araç araştırılmalı . Geçenlerde de bir mühendis kaza da hakkın rahmetine kavuşmuştu.
  • Musa Batman 29.11.2021 09:26
    Allah rahmet eylesın kardeş
  • Afilli 29.11.2021 09:00
    Hukumete sesleniyorum.Mühendislerimizi koruma altına alın.genclerimize iyi bakin
  • vatan sevdalısı 29.11.2021 08:40
    Rabbim Rahmet Eylesin Hepsinin Kabirleri Nur Mekanları cennet olsun İnşaALLAH Ahde Vefası için Sayın Selçuk BAYRAKTAR Beyefendidende ALLAH Razı olsun
Daha fazla yorum görüntüle