Kilise duvarında çıkıp erik dalı oynayanların cezası belli oldu

3 kişi Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapı duvarının üstüne çıkıp erik dalı oynadı. 3 zanlı ile ilgili "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan birer yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı..

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2021 17:28 GÜNCELLEME 03.12.2021 17:28 GÜNCEL
Kilise duvarında çıkıp erik dalı oynayanların cezası belli oldu
Kilise duvarında çıkıp erik dalı oynayanların cezası belli oldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 12 Temmuz günü gece 01.30 sularında Kadıköy'de yer alan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önüne Ozancan Yılmaz, Ömer Faruk Arman ve Yunus Emre Uzun'un geldiği belirtildi.

Zanlı Ozancan Yılmaz'ın araçtan müzik yayını yaptığı, zanlılar Yunus Emre Uzun ve Ömer Faruk Arman'ın da kilisenin haç işareti bulunan ön duvara çıkıp oynadıkları kaydedilen iddianamede eylemin kamuoyu nezdinde tepki topladığı belirtildi.

'SUÇ KASTIYLA HAREKET ETMEDİK'

Zanlıların ifadesinde eylemleri kabul etmekle beraber suç kastıyla hareket etmedikleri öne sürülen iddianamede, eylemlerin kamera kayıtlarıyla sabit olduğu vurgulandı. Kolluk kuvvetlerinin yaptığı inceleme ve kilise yetkilisinin beyanına göre eyleme bağlı olarak ibadethanede zarar ya da kirlenme meydana gelmediği de iddianamede belirtildi.

KAMU BARIŞINI BOZUCU MAHİYETTE

İddianamede "İbadethane duvarına çıkıp alenen müzik eşliğinde oynama biçiminde gerçekleşen ve somut delillerle sabit olan eylemin halkın bir kesiminin inandığı dini değerleri aşağılayıcı ve kamu barışını bozucu mahiyette olduğu" şeklinde değerlendirme yapıldı.

1 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede şüpheliler Ozancan Yılmaz, Ömer Faruk Arman ve Yunus Emre Uzun'un "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1'er yıla kadar hapisleri istendi. Tutuksuz şüpheliler önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupada cami yakanlar serbest dolaşıyor, eyyyy hakimler savcılar
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz avrupalımıyız medeniyetin toprağındayız incil musevi islam bu topraklarda doğdu
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Alkollüydük ne yaptığımızı bilmiyorduk Deseler???
    Cevapla
  • ucrun 2 yıl önce Şikayet Et
    ortalık hergün benim dinimi aşağılayanların Peygamberie hakaret edenlerin yaptıkları ile dolup taştı. neden bu kadar hassas davranılmıyor.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    biz avrupalılar gibi değiliz. bizde herhangi bir dini değeri aşagılamak suçtur. Burdan ceza verilmesin diyenlere sesleniyorum. düşmanına benzediğin gün savaşı kaybetmişsindir.
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemenin de işi yok herhalde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR