Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısının dışişleri bakanları düzeyindeki hazırlık toplantısı kapsamında Doha'da bulunan Çavuşoğlu ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, Reuters muhabirinin manipulatif sorusuna cevap verdi.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ BİTMİŞ TÜKENMİŞ GİBİ BİR TABLO ÇİZDİNİZ'

Çavuşoğlu ise Reuters muhabirinin sorusunda geçen tespitlere tamamen katılmadığını ifade ederek sözlerine başladı. Muhabirin değerlendirmesini eleştiren Dışişleri Bakanı, "Çok karamsar bir tablo çizdiniz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Öyle bir tablo çizdiniz ki Türkiye ekonomisi tamamen bitmiş, tükenmiş gibi. Bu doğru değil. Göstergelere baktığınız zaman, Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Sadece OECD'de de değil, dünyada ilk sıralarda. Uluslararası kuruluşlar da bu büyüme oranlarını güncellediler. Diğer taraftan ihracata ve üretim kapasitesine baktığımızda da keza öyle. Burada sıkıntı ne? Kurdaki dalgalanma. Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısında son zamanlarda yaşadığı değer kaybı. Bu bir realitedir, böyle bir durum var. Diğer taraftan tabii enflasyon, faizler bunların hesaplamasıyla ilgili uzmanlarımız da çalışıyor. Kardeşim Muhammed'in de (Katar Dışişleri Bakanı] söylediği gibi, bunlar geçici dalgalanmalardır. İstikrara kavuşturulacaktır. Bunun için de tedbirler alınıyor. Uzman arkadaşlarımız çalışıyor. Önemli olan resmin tamamıdır."

KATARLI BAKAN: TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENİYORUZ

Türk ekonomisiyle ilgili ise Katarlı Bakan Al Sani, şu ifadeleri kullandı:

"Biz çeşitlilik içeren Türk ekonomisine güveniyoruz. Türk ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulu. Bu da ekonominin içinde bulunduğu durumları aşabilmesini sağlıyor. Katar'ın Türkiye'de büyük yatırımları var ve bu yatırımlar verimli meyveler veriyor."

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Kuveyt'i kapsayan Körfez turu kapsamında yarın Doha'da olacağının hatırlatılması üzerine Al Sani, bu ziyaretlerin aynı güne rastlamasının tesadüf olduğunu söyledi.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • nizamı alem 08.12.2021 14:32
    bütün büyük şirketler aracılar komisyoncular yahudi sonra devlet düşmanlığı bir sürü sosyal medya ajanı içimizde satılık hainler sizi buradan bir şey alamayacaksınız
  • Vatandaş 08.12.2021 10:28
    Maşallah çok sert bi cevap olmuş muhabir artık mesleği bırakır, rezil olmuşuz artık
  • TOPRAK 07.12.2021 10:17
    Karamsar değil, gerçekçiyiz. İstikrar dediği de fakir ucuz iş gücü millet. Çinli işçiler gibi olmamızı hedefliyorlar.
  • Ecl 07.12.2021 07:53
    Aç gözlü sefiller vatan hainleri 120 ye aldığı arabayı 15 gün sonra 180 e sitelere koyarsa tabiri batariz
  • Gerçekçi 07.12.2021 01:27
    Düştüğümüz durum bu!
Daha fazla yorum görüntüle