KYK 2021-2022 burs ve kredi sonuçları! Yapmayanlar burs ödemesi alamayacak...

KYK burs sonuçları için milyonlarca öğrencinin gözü kulağı Gençlik ve Spor Bakanlığına çevrilmiş durumda. GSB ve Kredi ve Yurtlar Kurumu ortaklığıyla verilecek bursun başvuru sonuçları için nefesler tutuldu. Burs ve kredi hakkı kazanan adaylar belirlenen takvimde taahhütname onayı yapmadığı takdirde burs hakkını kaybedecek. Burs sonuçları geçtiğimiz sene 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. 2021-2022 KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2021 09:24 GÜNCELLEME 10.12.2021 17:30 GÜNCEL
KYK 2021-2022 burs ve kredi sonuçları! Yapmayanlar burs ödemesi alamayacak...
KYK 2021-2022 burs ve kredi sonuçları! Yapmayanlar burs ödemesi alamayacak...

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları değerlendirilirken öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması kriteri göz önünde bulunduruluyor. 2 yıllık ve 4 yıllık fakültelerde üniversite eğitimi alan öğrenciler, eğitim masrafları, yurt ücretleri ve kişisel harcamaları için devlet tarafından sağlanan burs ve kredileri kullanıyor. Burs ödemeleri eğitim öğretim faaliyetlerinin devam etmediği tatil dönemlerinde de öğrenci hesaplarına yatarken geçtiğimiz yıl bu miktar artırılarak 650 TL'ye çıkartılmıştı. Yüz yüze eğitime başlanması ve öğrencilerin eğitim aldıkları şehirlere taşınmaları ile birlikte öğrencilerin burs ve kredilere olan ihtiyaçları da arttı. KYK burs başvuruları 10 Kasım tarihinde sona ererken artık sonuçlar için gözler yapılacak açıklamaya kilitlendi. kyk.gov.tr adresi ile e-Devlet sayfalarını sürekli yenileyen öğrenciler sonuçlar için sabırsızlanıyor. Peki 2021-2022 KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sonuçlar için belirlenen takvim...

KYK Sonuçları 8 Aralık Çarşamba Günü Açıklanacak Mı?

Burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir duyuru yayımlanmadı. Daha önceki başvuru süreçlerinde de herhangi bir takvim ilan edilmiyordu.  Ancak geçen senenin başvuru sonuçların açıklanma tarihi öğrencilere yol gösteriyor.

Geride bıraktığımız sene burs başvuruları 34 gün süren değerlendirme işlemlerinin ardından erişime açılmıştı. Bu yıl 10 Kasım'da sona eren başvuruların üzerinden 30 gün geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada süreci en adil şekilde yürütmek için çalıştıklarını kaydederken, en kısa sürede sonuçların açıklanacağını ifade etmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs başvuru sonuçlarının bu hafta içerisinde cuma gününe kadar ( 10 Aralık) açıklanması bekleniyor. KYK burs sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabildiği gibi kyk.gov.tr adresi üzerinden de öğrenilebilir.

KYK Taahhütname Onayı Sonuçlar Açıklandıktan Sonra Yapılacak!

KYK taahhütname onayının başvuru öncesinde mi sonrasın da mı yapılacağı öğrenciler tarafından merak edilen diğer bir konu başlığı olarak öne çıkıyor. Onaylama işlemi burs başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı taahhütname onayının yapılacağı tarihleri öğrenciler için paylaşacak. 

18 yaşından büyük adaylar e-Devlet üzerinden kendi onaylama işlemlerini gerçekleştirebilir. 15 yaşından küçük veya anne/babası olmayan öğrenciler kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK il ve yurt müdürlüklerine müracaat ederek işlemlerini yapabilirler. Belirlenen tarihlerde taahhütname onayı yapmayan öğrenciler burs ve öğrenim kredisi haklarını kaybeder.

KYK Burs Ödemesi Ne Zaman Kesilir?

KYK burs ödemelerinin devam etmesi için adayların genel not ortalamasının 2.00 altına düşmemesi gerekmektedir. Bu başarı yakalanmadığı takdirde karşılıksız olan burs ödemesi geri ödemeli krediye dönüşür. Bunun yanında bakanlığa bağlı yurtlardan çıkartılması, öğretim kurumunun kapanması, hapis cezası alınması, okulun uzaması gibi durumlarda burs ödemeleri kesilir.

KYK Burs Ödemeleri Ne Kadar?

2021 yılı itibariyle KYK burs ve kredi ödemeleri lisans ve ön lisans öğrencileri için 650 TL'ye çıkartıldı. Yüksek lisans için bu ücret 1300 TL, doktora için ise 1950 TL olarak belirlendi. Burs ödemeleri T.C. kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleştirilirken yaz aylarında da burs ödemeleri öğrenci hesaplarına yatırılır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR