Son dakika haberi: Sahte içkiden ölenlerin sayısı 29'a yükseldi

Sahte içki can almaya devam ediyor. İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sivas, Erzincan, Yalova, Antalya, Mersin ve Aksaray'da metil alkol zehirlenmesi nedeniyle 29 kişi hayatını kaybetti, zehirlenen 22 kişi tedavi görüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2021 21:52 GÜNCELLEME 16.12.2021 22:33 GÜNCEL
Son dakika haberi: Sahte içkiden ölenlerin sayısı 29'a yükseldi
Son dakika haberi: Sahte içkiden ölenlerin sayısı 29'a yükseldi

Emniyet Genel Müdürlüğü, sahte içkiden kaynaklı zehirlenme vakalarının artması üzerine yurt genelinde operasyonlar başlatırken, birçok ilde can kayıpları ve zehirlenmeler yaşandı. 13 Aralık'tan bu yana 9 ilde sahte içki 29 kişinin ölümüne neden oldu.

Metil alkolden zehirlendikleri değerlendirilen, İstanbul'un Esenler ve Avcılar ilçesinde 8, Sivas'ta 5, Kahramanmaraş'ta 4, Gaziantep'te 4, Yalova, Erzincan ve Aksaray'da 2'şer, Antalya ve Mersin'de 1'er kişi yaşamını yitirdi. 22 kişinin ise tedavisi sürüyor.

YURT GENELİNDE "ZEHİR" OPERASYONU DÜZENLENDİ

Emniyet, yılbaşı öncesi sahte içki üretenlere yönelik "Zehir" operasyonu düzenlemişti.

İçişleri Bakanlığından 15 Aralık'ta yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin, yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki sürerek halk sağlığını tehlikeye atmak isteyen suç örgütlerine yönelik harekete geçtiği belirtilmişti.

Ekiplerin, içki üretimi yapan yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek ve sahte/kaçak içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla sahte/kaçak içki üretim ve sevkini yapan suç gruplarına yönelik 81 ilde "Zehir" operasyonu başlattığı kaydedilmişti.

İMALATHANE VE DEPOLAR BASILDI

Operasyon kapsamında yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yaptığı belirlenen 342 adreste arama yapıldığı, 84 bin 467 litre sahte/kaçak alkollü içki, 3 bin 443 şişe sahte/kaçak alkollü içki, 14 bin 440 etiket, 3 bin 847 sahte bandrol ile 1168 şişe alkol aroması ele geçirildiği belirtilmişti.

Operasyonlarda 85 şüphelinin gözaltına alındığı, 13 yasa dışı alkol imalathanesinin tespit edildiği açıklanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Abdullah Kürtoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahte icki yapanlarada yaptıkları içkiyi icirin. İcmeseler iyi fakat icen günahkar olanlar belki bizden amelleri daha hayırlıdır. Kul hakkı 3 veya 4 yerden aylık hazirun hakkı almıyor ve şirk yoksa. Biz kendimize yanalım
    Cevapla
  • kişi 2 yıl önce Şikayet Et
    içmesinler ölmesinler.
    Cevapla
  • cengizhan 2 yıl önce Şikayet Et
    haramdan başka ne baklenir ki.?
    Cevapla
  • RTEEBU 2 yıl önce Şikayet Et
    Öylede zehir böylede zehir içmeseniz hem dünyanızı hem ahiretinizi karartıyorsunuz.
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Çaresi çok kolay. İÇMESİNLER.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar ölüme rağmen nefislerinden vazgeçemiyorlar sa diyecek kelime yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR