Duvara fırlattığı kedi 10 gün sonra öldü; suç duyurusunda bulunuldu

Trabzon'da M.E.'nin, eşi Y.E.'ye sinirlenince duvara fırlattığı, Scottish Fold cinsi 3 aylık kedi, tedavi uygulanan veteriner kliniğinde 10 gün sonra öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2021 15:38 GÜNCELLEME 17.12.2021 15:40 GÜNCEL
Duvara fırlattığı kedi 10 gün sonra öldü; suç duyurusunda bulunuldu
Duvara fırlattığı kedi 10 gün sonra öldü; suç duyurusunda bulunuldu

Trabzon'da M.E.'nin, eşi Y.E.'ye sinirlenince duvara fırlattığı, Scottish Fold cinsi 3 aylık kedi, tedavi uygulanan veteriner kliniğinde 10 gün sonra öldü. Hayvana şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1500 TL ceza kesilen M.E. hakkında, Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO) de suç duyurusunda bulundu. 

Ortahisar ilçesinde, 7 Aralık'ta, eşi Y.E. ile tartışan M.E., evde besledikleri 3 aylık Scottish Fold cinsi kediyi duvara fırlattı. Sesler üzerine komşuların ihbarı ile eve polis ekipleri geldi. Evden kaçan M.E.'nin eşi Y.E., kocasından şikayetçi oldu. Gözaltına alınan M.E.'ye, 'hayvana şiddet uygulamak'tan 1500 TL ceza kesildi.



Bu arada veteriner kliniğine götürülen kedinin beyninde ödem oluştuğu tespit edildi. Hayvanseverler tarafından özel bakıma alınan ancak durumu kötüleşen kedi, tedavi altında tutulduğu veteriner kliniğinde 10 gün sonra öldü. Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban ise M.E. hakkında 'hayvana işkence' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

'ADLİ VAKA OLMASINI SÖYLEMİŞTİK'

TRAHAYKO Başkanı Kurban, kedi ölmeden önce adli vaka olarak incelenmesi için yetkililere talepte bulunduklarını belirterek, "Dernek olarak yetkililere ulaştık ve şahsın 1500 TL idari para cezasıyla kurtulmaması gerektiğini, olayın adli vaka olmasını söylemiştik. Maalesef kedimiz öldü, yaşama tutunamadı. Kedi duvara çarpıldığı için ağır darbeler almıştı, iç kanama ve beyninde ödem oluşmuştu. Bunlar sonucu kedimiz ancak 10 gün hayata tutunabildi" dedi.



'BAKMAK İSTEYEN ÇOK KİŞİ OLDU'

Şiddet sonucu hayvanın vücudunda oluşan ödemlerin şişip, patladığını belirten Kurban, "İnsan vücudu da darbe aldıktan sonrasında hemen belli olmaz ama belirli bir zaman geçtikten sonra morarma ve sararma olur. Kedinin cildi de o şekilde oluşacaktı ama maalesef hayvanın ömrü yetmedi. Her gün aklımız ondaydı. Onun yaşadığı her acıyı yüreğimizde hissettik. Takipçilerimiz de sürekli arayıp sordu, destek vermek ve bakmak isteyen çok kişi oldu" diye konuştu. 

Hayvana işkence yapıldığını kaydeden Kurban, "Kedi o kadar çok darbe almış ki yaşadığı şey bir anda olacak gibi değil. Hayvanın davranışlarından, korkusundan da devamlı şiddete uğradığını anladık. Şu da bizi çok duygulandırdı, kedi ölürken bile dokunulduğu zaman mırlıyordu. Onun yaşaması için çalıştığımızı, hepimizi hissetti. Bu bizi çok üzdü. Bu adam yasaya göre, 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. İnşallah ceza alır da diğer olaylara örnek olur. Hiç kimse bundan sonra hayvana şiddet uygulayamaz" dedi.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam garanti pişman olmuştur yaptığından ya değilse eve kedi almazlardı. Bur anlık öfke güzelim kediye oldu...
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    demek kediyi kadın besliyormuş,adam eşine söz geçirememenin acizliğinden hırsını devamlı kediden alıyormuş demek.bu insanlığımızın nereye gittiğini gösteriyor.ben çocukluğumdan beri Trobzon erkeklerini mert,eşine söz geçiren,kabadayı erkek bilirdim,demek onlardanda böyle sadece minnacık kediye gücü yeten biri çıkacakmış.ne yaptın be adam 63 yıllık inancımı bozdun.Trobzon un yüz karası.
    Cevapla
  • kul ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    adamı öldürün gitsin
    Cevapla
  • misafir58 2 yıl önce Şikayet Et
    ohaaaaa
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Öküzün önde gideni.
    Cevapla
  • Abdulhamidhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallahu teala bu eylemin cezası bu kadar basit bir adli para cezası ile kalmayacaktır, ahireti bekle hey gidi merhamet yoksunu şahıs, Allahın adaleti ile yüzleşeceksin elbet, günahsız bir hayvana yaptığın eziyet karşılıksız kalmayacak tabi ki .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR