Meclis'in bu haftaki gündemi: Zamlar ve Öğretmenlik Meslek Kanunu

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi görüşmeleri başlayacak; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda ise Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşülecek.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2022 12:11 GÜNCELLEME 09.01.2022 13:03 GÜNCEL
Meclis'in bu haftaki gündemi: Zamlar ve Öğretmenlik Meslek Kanunu
Meclis'in bu haftaki gündemi: Zamlar ve Öğretmenlik Meslek Kanunu

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yarın AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanacak. Komisyonda, öğretmenliği kariyer haline getiren 12 maddelik Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu'nda salı günü ise, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek. Yine gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 liraya çıkartılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, bu hafta Genel Kurul gündemine getirecekleri yasal düzenlemeye ilişkin, "12 Ocak tarihine kadar genel kuruldan yasayı geçirebilirsek, Cumhurbaşkanı 13 Ocak'ta onaylarsa, 15 Ocak tarihine yeni zamlı maaş ödemesi yetişebilecek. Kurumlar bunun için gerekli hazırlıkları yaptı. Muhalefet partileri ile de görüştük. Salı günü görüşmelere başlayacağız" dedi. TBMM'de bu hafta yine siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 3
  • Gariban Yanar 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce kendi zamlarını halletsin vekiller vatandaşda kim ki asıl bekler vekil ucar , Asılda kimmiş vekiller aç adamlar aclıkdan yalan söylüyorlar iktidara gelelimde talan edelim diye.
    Cevapla
  • 613461 2 yıl önce Şikayet Et
    Üçretli öğretmenlerin de sözleşmeli statüsüne alınmalı komiç üçret alıyorlar aylık 700₺ ila 2200₺ arası masş alıyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık çalışanları kanunu ne zaman cıkacak?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR