Çek ve senet dolandırıcılarına operasyon!

Trabzon merkezli 7 ilde yürütülen dolandırıcılık operasyonunda, kağıt üzerinde kurdukları şirketlerle sahte çek ve senet düzenleyerek vatandaşları dolandırdığı tespit edilen 25 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2022 17:40 GÜNCELLEME 17.01.2022 17:40 GÜNCEL
Çek ve senet dolandırıcılarına operasyon!
Çek ve senet dolandırıcılarına operasyon!

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, Trabzon merkezli Samsun, Bursa, İstanbul, Düzce, Kocaeli ve Kırklareli'de, sahte çek ve pasif hale gelen şirketlere ait çekleri kullanarak, internetten ulaştıkları araç sahiplerini dolandırdıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Dolandırıcıların, internetteki araç satışı ilanlarından ulaştığı araç sahiplerine bir miktar kapora verdikten sonra kalan kısmı için aktif olan ve bir süre sonra iflas vererek pasif hale gelen şirketlere ait çekleri vererek 7 ilde 27 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

Bankaya gittiklerinde çeklerin karşılıksız çıkmasıyla dolandırıldığını anlayan vatandaşların ihbarı üzerine gerçekleştirilen operasyonda 25 kişi yakalandı.

Şahıslardan 15'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, 10 şüphelinin gözaltı işlemleri sürüyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Adli kontrol şartıyla bırakırlar.tabi bu arada dolandırıcılar boş durmaz birilerinin canını yakar.aceba yasalar uygulanmıyormu veya caydırıcılık yasalarımız yeterli değilmi.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    yakala birak adam gibi ceza gerek ve butun mallarina direk el konacak kac kisiye zarar verdi ise tek tek ceza alacak para zarari var ise o icin de ayri yani sayisiz suca paket ceza yerine her suca ayri ayri ceza alacak zaten yarin cikar mahkeme de tanidik var ise o birakir sonra alem yapmaya giderler bunlarin arkasi saglam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR