Suriyeliler için seyreltme projesi! Ankara'da başladı

Ankara'nın Altıdağ İlçesi'nde 4 bin 514 Suriyeli, başka yere nakledildi, Suriyelilerin kullandığı 309 metruk bina yıkıldı. Projenin göçmen yoğunluğu yaşanan tüm illerde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2022 13:37 GÜNCELLEME 19.02.2022 13:46 GÜNCEL
Suriyeliler için seyreltme projesi! Ankara'da başladı
Suriyeliler için seyreltme projesi! Ankara'da başladı

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl 10 Ağustos'ta Emirhan Yalçın'ın (18) 2 Suriyeli tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından olayların çıktığı Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde, yabancıların mekansal yoğunlaşmasını önlemek için 'seyreltme' projesi başlattı. Proje kapsamında 4 bin 514 Suriyeli, ilçeden başka yerleşim yerlerine nakledildi, Suriyelilerin kullandığı 309 metruk bina yıkıldı, 177 iş yeri kapatıldı. Altındağ'da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

YOĞUNLAŞMA OLMAYACAK

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Altındağ'daki olayların ardından yabancıların mekansal yoğunlaşma-kümeleşmelerinin önüne geçmek amacıyla 'seyreltme' çalışması başlattı. Proje kapsamında, ilçedeki Suriyeli ailelerle bire bir görüşmeler yapılarak, başka yerleşim yerlerine nakilleri sağlandı. Yer değişikliğinin, mahalle düzeyinde, belirlenen oranlar üzerinde yabancı yerleşim tespit edilmesi halinde gerekli teşvikler sağlanarak gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

10 BİN YABANCI KURALI

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Altındağ'da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek, "Başta 10 binden fazla yabancının bulunduğu illerde sosyal tansiyonun ve güncel gelişmelerin hızla takip edilebileceği mekanizmalar kurulmakta, mahalle düzeyinde belirlenen oranların üzerinde yabancı yerleşiminin tespit edilmesi halinde çeşitli araçlarla gerekli teşvikler sağlanarak rızaya dayalı yer değişikliklerinin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Pilot çalışma Altındağ İlçesi'nde başlatılmış olup, edinilen saha tecrübesi ve alınan başarılı sonuçlar gözetilerek uygulamanın tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir" denildi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İKAMET SINIRI GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği 'Göç Buluşması Toplantısı'nda, Türkiye'de geçici koruma statüsünde 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunduğunu söylemişti. Soylu, "Bazı bölgelerde yüzde 25'in üzerinde Suriyeli nüfusu var. Bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Kapattık orayı. Sadece Suriyeli değil hiçbir yabancı almıyoruz" demişti.

YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Gül baba 2 yıl önce Şikayet Et
    193 bin suriyeli ülkemizde yaşıyor ,suriyeliler kavgacı savaşçı insanlar öyle bir zaman gelecekki sokakta bile dolaşamayacağız ,çeplerinde bıçak ,bellerinde satır mahallerde kağıt topluyorlar ,böyle insanların ülkemizde ne işi var biran önçe defolup gitsinler bunların sayesinde işsizlik arttı ,bayanlara çoçuklara tuaf tuaf bakıyorlar,suriyelilere vatandaşlıkta çıktı ülkemize zemin attılar ,yunanistan sahip çıkmadı bunlara adamlar ülkelerinin refahını huzurunu bozmadılar 193 bin suriyelinin çoçukları büyüyor çoğalıyor yarin ülkemizde 193 bin olur 500 bin olur suriyeli sayısı, onlarda ülkemizdeki vatandaşlarımızın huzurunu bozar işsizlik çoğalmışken daha çoğalır ülkelerine gitsinler.
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz yorumlara bakıyorum da onlar ülkemize en çok katkı sağlayan gruplardan iş yeri açıyorlar veya çalışıyorlar evet kötü olaylar oluyor gönül ister ki hiç olmasın çoluğumuz çocuğumuz hep beraber büyüsünler bıçaklı kavgalar toplumun vicdanında yara açtı .. Fedakarlıkların aynısını suriyelilerden de bekliyoruz ama Türkiye olarak güzel işler yaptık nifak tohumları sokulmasına müsaade etmeyeceğiz yine de öldürmeyi yaralamalı kavgalarda Suriyeliler üzerine düşeni yapmalı bir Suriyelinin yaptığının bütün Suriyelilere mal edileceğini unutmamalı bunun günahı vebali büyük bu cennet vatanda hep beraber ve güzelce yaşayalım
    Cevapla
  • abdullah urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    herhalde suriyelilerin ekmeğini rızkını aleyhte konuşanlar veriyor. vijdansızlar sizi doyuran allah c.c onlarında rızkını veriyor.kimsenin sofrasından yedikleri yok.rızkın sahibi allahtır nankörler değildir.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde "suriyeliler defolsun" diyen zındıkları SEYRELTİN. Hatta gönderin suriyeye baksınlar hele hayat nasılmış...
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimi kimin ülkesinden kovuyorsun ? Suriyelilere harcanan para yetmedi mi ? Suriyelileri düşündüğünüz kadar bu ülkeden kaçan Türk gençlerini düşünün. Doktorlar, mühendisler ülkeden kaçıyor bir gelecek göremedikleri için.
    Cevapla
  • Kara Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul 2.000.000 süri ??? Bunu nasıl seyrelteceik ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR