Bakkal bakkal gezip vatandaşların borçlarını ödediler

Facebook'un fenomen sayfası Yook Artık ve takipçileriyle başlattığı 'İyilik Hareketi' Ramazan ayı boyunca her gün mahalle bakkallarını dolaşarak ihtiyaç sahibi kişilerin bakkal borçlarını ödedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2022 22:27 GÜNCELLEME 06.05.2022 22:33 GÜNCEL
Bakkal bakkal gezip vatandaşların borçlarını ödediler
Bakkal bakkal gezip vatandaşların borçlarını ödediler

Ramazan ayında gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı bir yolla ulaşmayı hedefleyen İyilik Hareketi, yardım edenin de yardım edilenin de birbirini görmediği bir yöntemle  İstanbul'un çeşitli semtlerindeki bakkalları dolaşarak ihtiyaç sahibi kişilerin borçlarını ödedi.



ÇOK SAYIDA KİŞİNİN BORCU ÖDENDİ

Bir mahalleyi en iyi bilen kişinin mahalle bakkalı olduğundan hareketle "Defterde Borçlar Silinsin Yoksul Yürekler Sevinsin" sloganıyla başlattıkları kampanyada onlarca kişinin borcu ödendi.

Kampanya süresince prensip olarak destek olacak kişilerin bizzat katılmalarını teşvik eden İyilik Hareketi Derneği, kimi zaman bağışlarıyla dolaşarak ödeme yaptı, kimi zaman bağışçı ile bakkalı irtibatlandırarak yardımları ulaştırdı.

Kendisini ifade edemeyen ama mahalle bakkalının haberdar olduğu hasta, engelli ailelere ulaşmak Ramazanın bir başka bereketi oldu. İyilik Hareketi Derneği bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için de seferber oldu.

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Hakannnn47 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun benimde 1700 tl lik borcum silinmiş bakkalıma gittiğimde Borcunu ödediler Hakan abi dediklerinde şok olmuştum
    Cevapla
  • Faruk 5656 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne şekilde hangi halde ne biçimde yapılsa yapılsın. Büyük küçük farketmez ALLAH RIZASI için yapılan her yardım makbuldür. Kimse insanın içindeki iyilik duygusunu silemez. Bu duygusu olmayan insan olamaz. Bu duygularla halkın gereken hassasiyeti için ALLAH razı olsun derim.
    Cevapla
  • Ismet Yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Uygun bir yardımlaşma görünmüyor. Zenginede borçlanma görünüyor.
    Cevapla
  • Şakacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya üzerinden iyilik hareketi hiç inandırıcı değil. Bakalım bu iyilik hareketi nereye evrilecek.
    Cevapla
  • libertarian 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye hep bakkal? Kasaplar , manavlar, lokantalar, züccaciyeler, v.s v.s hep esnaf değil mi?
    Cevapla
  • Taker 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok kuyumcu, pırlantacı, oto galerici vs
    Cevapla
  • Tanju halktan birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasaptan kim alir lokantadan kim yer be akıllı gariban insani birak şimdi çoğunluk kasaba manava lokantaya gidemiyo bundan olabilirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR