Son dakika: Türkiye'den flaş NATO hamlesi!

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2022 03:07 GÜNCELLEME 17.05.2022 03:11 GÜNCEL
Son dakika: Türkiye'den flaş NATO hamlesi!
Son dakika: Türkiye'den flaş NATO hamlesi!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye değerli bir müttefiktir ve tüm güvenlik endişelerinin ele alınması gerekir” dedi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİK KONUSU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefon görüştü. Stoltenberg görüşme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile en yakın ortaklarımız Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine başvurma kararları hakkında konuştuk” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin değerli bir müttefik olduğunu belirten Stoltenberg, “Türkiye değerli bir müttefiktir ve tüm güvenlik endişelerinin ele alınması gerekir. Bu tarihi anda bir arada olmalıyız” dedi.

''TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELER NATO MÜTTEFİKİ OLMAMALI''

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Teröre destek veren ülkelerin NATO müttefiki olmaması gerektiğine inandığımız için bu tutumu sergiledik” ifadelerini kullanmış, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile yaptığı üçlü görüşmede hem de NATO toplantısında İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği desteği gündeme getirdiğini belirtmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • yusuf27 1 yıl önce Şikayet Et
    yine kandıracak lar bizi nolur yok deyin bu hainler in devam lı bir ikinci planı vardır
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu sadece 2 ülke olmamalı bu yüzden AB ve ABD den de sözlü değil sözleşmeye imza atmalılar. Bu sözleşmede şartlar belirlenmeli ve teminatlar ve taraf ülkeler de olmalı ve hakkımız her alanda korunmalı..
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve emperyalist batı, sömürebilmek için sürekli yeni terörizm ve yeni sorunlar üretir. Dolayısıyla asıl bataklık olan Amerika yok edilmeden istediğin kadar yeni anlaşmalar yap, o yine seni sırtından hançerleyecek yeni belalar üretecektir. Tek çözüm, onlar gibi nükleer güç olup dokunulmaz olmaktır. Bunun kesinlikle başka yolu yoktur.
    Cevapla
  • REŞAT SEV 1 yıl önce Şikayet Et
    sakın bunlar noto için müsade etmeyin başımıza daha çok bela olurlar
    Cevapla
  • Nrc 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük güvenlik endişemiz sensin abd. isveç'in Finlandiya'nın teröristlere yaptığı yardımlar senin yaptığının yanında devede kulak... Bize vermediğin silahları onlara verdiğin apaçık ortada.
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan Amerika dır. Bu şeytanla savaşmadıkca önümüz aylıklık olmaz
    Cevapla
  • Oruc 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hamlesni yapti,bu hamleden sonra ,ABD de dahil Nato ülkelerinde ne kadar aranan tesbit dilen terörist varsa ,kendi vasitalariyle Ankara ya teslim etsinler,Ankara ninda cevabi onay degil düsünecegiz olmali,aynen AB in yaptigi gibi.Cünkü bunlara güven olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR