Son dakika: 4 şehidin faili Mehmet Süleymanoğlu öldürüldü!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde öldürülen "Dilşad, Dijvar, Doktor" kod isimli Mehmet Süleymanoğlu isimli teröristin 2'si polis 4 şehidin faili olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2022 13:42 GÜNCELLEME 18.06.2022 14:58 GÜNCEL
Son dakika: 4 şehidin faili Mehmet Süleymanoğlu öldürüldü!
Son dakika: 4 şehidin faili Mehmet Süleymanoğlu öldürüldü!

Son dakika haberi... Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ölü ele geçirilen iki teröristten birinin 2'si polis 4 kişinin şehit edildiği saldırıların faili olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, dün Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluş yıl dönümü programında Diyarbakır'da etkisiz hale getirildiklerini duyurduğu iki teröristten birinin "Dilşad, Dijvar, Doktor" kod isimli Mehmet Süleymanoğlu olduğu tespit edildi.

Öldürülen terörist Mehmet Süleymanoğlu

6 SUÇ KAYDI BULUNUYORDU

Terörist Süleymanoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma, korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahlarla ateş etme, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme" olmak üzere 6 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'ndeki çukur barikat eylemlerinde yer aldığı ve güvenlik güçleriyle çatışmalara girdiği saptanan teröristin, 26 Ağustos 2014'te Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Kızıloğlu'nun merkez Kayapınar ilçesindeki evinin önünde şehit edildiği ve 11 Nisan 2017'de İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının altına tünel kazılarak el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirilmesi sonucu polis memuru Burhan Mercan ile sivil memurlar Cengiz Tekin ve Yunus Elaltunterin'in şehit edildiği, 118 kişinin yaralandığı olayların faili olduğu belirlendi.

Etkisiz hale getirilen diğer teröristin kimliğinin tespiti için çalışmalar devam ediyor.

1'İ TURUNCU KATEGORİDE 2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Dün, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice kırsalında jandarma komando, jandarma özel harekat ve jandarma komando operasyon birliklerince başlatılan Eren Abluka-15 Operasyonu kapsamında çıkan silahlı çatışmada biri turuncu kategoride iki bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla ölü ele geçirilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 138 TÜMÜ
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Derisini yuzup carmiha gerip ilce girisine asmak lazim heveslenenlerin sonu bu olur demeli
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın Ateş yerin Cehennem ve siccin olsun ey zalim.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya rabbi bu teröristten razı değiliz hakkımız haram zıkkım olsun kabri yılan çıyanla dolsun azabı sonsuz olsun
    Cevapla
  • Ysn 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok bile beklemis cani cehenneme....
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Öldürüldü demeyin imha edildi dense bence daha güzel olur
    Cevapla
  • Ecosan 1 yıl önce Şikayet Et
    İtlaf edildi daha bi uygun sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR