15 Temmuz gazisi anlattı: O gece vurulan hiç kimse elindeki bayrağı bırakmadı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde hainler tarafından kolundan vurularak yaralanan Gazi Recep Kara, darbecilerin içinde bulunduğu tanka tutunup 2 kilometre boyunca sürüklendiğini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2022 07:21 GÜNCELLEME 01.07.2022 07:21 GÜNCEL
15 Temmuz gazisi anlattı: O gece vurulan hiç kimse elindeki bayrağı bırakmadı
15 Temmuz gazisi anlattı: O gece vurulan hiç kimse elindeki bayrağı bırakmadı

Sağlık Bakanlığı personeli olan ve o dönem Ankara Cebeci'de yaşayan Recep Kara (38), uçak sesleri duyması üzerine ne olduğunu anlamaya çalıştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın 'bu bir kalkışma hareketidir' açıklamasını duyan Kara, abdestini alarak sokağa çıktı.

Bir süre sokakta yürüyen Kara, darbecilerin komutasındaki tankı engellemek için önüne geçti. Ancak darbeciler tankı Kara'nın üzerine sürdü. Kara, tutunduğu tanka birlikte 2 kilometre sürüklendi.

Daha sonra başka bir tankın namlusuna tutunan Kara, hainler tarafından yine sürüklendi. Ardından, tankların üzerine çıkarak engellemeye çalışan Kara, Genelkurmay önünde darbeciler tarafından kolundan vuruldu.

'ELLERİNDEKİ TÜRK BAYRAKLARINI BIRAKMIYORLARDI'

Konya Bozkır Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Recep Kara, o gece yaşananları unutamıyor. Kara, "Yaşlısı, genci ellerine Türk bayraklarını alarak darbecilere karşı koyuyordu. Milletinize kurşun sıkmayın desek te hainler bizi dinlemedi.

İnsanları bacaklarından vuruyorlardı. Ama o insanlar vurulmalarına rağmen ellerindeki bayrakları bırakmıyordu. Tankın üzerindeyken beni de kolumdan vurdular. Yaralılar birbirlerine yardım ediyordu. Türk bayrağını yaralarına sarıyorlardı. Sonra hastaneye gittiğimizde orada gördüklerimi halen unutamam.

Herkes vurulmuş, yaralıydı ama yine de birbirleri için diğerine bak onun yarası daha önemli diyorlardı. Onları o halde görünce benim yaram nedir ki diyerek utandım. O kadar büyük bir milletiz ki o hainlerin karşısında etten duvar örüp fırsat vermedik" dedi.

'EN GÜZEL NAMAZIMI KILDIM'

Vurulduğu günün sabahında kanlar içerisinde sabah namazını kıldığını anlatan Recep Kara, "Darbecilere ülkemizi teslim etmediğimizi öğrenince sabah namazını kıldım.

Üzerim başım kan içerisindeydi ama en güzel, en huzurlu namazlarımdan birini kıldım. O hainler emellerine ulaşamamıştı. Üzerinden 6 yıl geçti ama o günü düşündükçe duygulanıyorum. İnsanlar iman gücüyle o tanklara o silahlara kafa tutuyordu.

Rabbim o hainlere bir daha fırsat vermesin" diye konuştu. Recep Kara tankın namlusunu kafasına vurmaları nedeniyle zaman zaman hafıza kaybı problemi yaşadığını ve bu nedenle de tedavi gördüğünü de sözlerine ekledi.

KAYNAK : SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR