Demir Yumruk operasyonunda akılalmaz detaylar

Demir Yumruk’ operasyonunda şirket sahibi İbrahim D.’nin kir pas içinde, sokakta yaşadığı ortaya çıktı. Akıl sağlığı da yerinde olmayan İbrahim D.’nin üzerine şirket kurulmuş, naylon faturalar düzenlenmiş.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2022 13:24 GÜNCELLEME 04.07.2022 10:40 GÜNCEL
Demir Yumruk operasyonunda akılalmaz detaylar
Demir Yumruk operasyonunda akılalmaz detaylar

Demir-Çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan şirketler üzerinden 105 milyarlık sahte fatura ile devleti 25 milyar lira zarara uğratan 3 farklı suç grubuna yönelik operasyonda yeni detaylar ortaya çıkıyor. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde onlarca içi boşaltılmış, batık duruma getirilmiş şirket bulundu.

SOKAKTA YAŞIYOR

Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, kâğıt üzerinde milyon dolarlık şirket sahibi İbrahim D.’yi yakalamak için gittikleri Adana’da şoka uğradı. Yırtık elbiseler, kir pas içinde, dişleri dökülmüş ve sokakta yaşayan İbrahim D.’nin “milyon dolarlık” şirket sahibi olabileceğine ekipler önce inanamadı. Ancak hakkında gözaltı kararı vardı ve İbrahim D. yakalanarak emniyete getirildi. Hücreye konulan ‘evsiz’ İbrahim D. ile ilgili gerçek de burada ortaya çıktı.

AKLİ DENGESİ YOK

İbrahim D.’nin akıl sağlığı yerinde değildi, üzerine şirket kurulmuştu. Bu şirket üzerinden ise 4 ayda 210 milyon liralık işlem yapılmıştı, naylon faturalar düzenlenmişti. Akli dengesi yerinde olmayan İbrahim D. üzerinden milyon liralık vurgun yapılmıştı. İbrahim D., konulduğu hücrede tuhaf davranışlarıyla da dikkat çekiyordu. Kaldığı tek kişilik hücrede yılan arayan İbrahim D.’nin kendisine yöneltilen “Ne yapıyorsun” sorusuna ise “Yılan var, onu arıyorum. Yakalayıp, pişirip yiyeceğim, yolumu bulacağım” diyerek tuhaf cevaplar verdiği öğrenildi.

KIYAFETLERİ YIRTIK

Polislerin yırtık elbiselerle, üstü başı kir içinde sokakta yaşarken bulduğu İbrahim D.’nin, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için detaylı sağlık kontrolünden geçirileceği öğrenildi. İbrahim D. hakkında, daha önceki yıllarda uyuşturucu bulundurma, kasten yaralama, kötü muamele, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi suçlarda işlem yapıldığı ve sabıkası bulunduğu belirlendi.

SOKAKTA YAŞAYAN BAŞKA BİR MAĞDURUN ÜZERİNE DE ŞİRKET KURMUŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa G., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mustafa G., tanımadığı kişilerle para karşılığı kimlik bilgilerini paylaştığını belirterek, "İzmir'de fuarda gezerken yanıma tanımadığım arkadaşlar geldi. Benim üzerime şirket açacaklarını söyleyerek bin lira para teklif ettiler. Ben de sokaklarda kaldığım için kabul ettim. '2 ay sonra şirket kapanacak' demişlerdi. Ama ben 2 ay sonra bunlara ulaşamadım. Mağdur oldum. Ankara'da üzerime şirket açılmış. Ben 2 ay sonra vergi dairesine gittim, vergi dairesinde şirket açıldığını öğrendim. Vergi şifremi değiştirdim. 2 sene sonra şüpheli olarak gözaltına alındım, mağdurum. İfademi verdim, geri gidiyordum. Şirketi kapattırmak için Ankara'ya geldim. Şirketi kapatamadım" dedi. 

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında olmayanlarla kimsesiz olarak bakımevlerinde kalanların üzerine işyerleri kuranlar çoğaldı. İlgili kurumlar işyeri açılışlarında ayak direttiğinde siyasiler devreye giriyor. Buna kanunen müsade etmemek gerekir.
    Cevapla
  • savas 1 yıl önce Şikayet Et
    üzerinize şirket acılamamsı için e devletden kapatma yapabiliyorsunuz.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    malesef bu işin sorumlusu maliye bakanlığıdır, bürokrasiyi azaltacağım diye vergi mükellefiyet açılışlarını neredeyse Türkiyede yapılan en kolay iş haline getirdi, eskiden şirket açılışlarında memurlar adreslere gidip yoklama yaparak, gerçekte var olup olmadığını kontrol ederlerdi şimdi o da kalktı, hiçbir belge vermenize gerek yok sadece kimlik yeterli şahış açılış yapacaksanız onu da internetten yaparsanız daireye de gitmenize gerek yok, bu işleri bu kadar basit hale getirince sahte faturacıları, dolandırıcıları nasıl engelleyeceksiniz bunları hiç düşünmediniz mi?
    Cevapla
  • B.Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay vicdansızlar bari adamın dişlerini yaptırsaydınız.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    izmir demir çelik 2 senedir deli zarar açıklıyor ve borsada insanları katletti bu duruma göz yuman spk ya yazıklar olsun. Reis yerli şirketlere yatırım yaptık şu hale bak. isdemir uçtu izmir demir çelik insanları batırdı. bu alçak şirkete operasyon yapılsın. uyuma ulan spk ve bist yönetimi tüh size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR