İçişleri'nden 'Nefes' operasyonu! Bakan Soylu'dan açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tütün kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Nefes' operasyonunun başlatıldığını belirtirken "214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 08:29 GÜNCELLEME 05.07.2022 10:09 GÜNCEL
İçişleri'nden 'Nefes' operasyonu! Bakan Soylu'dan açıklamalar
İçişleri'nden 'Nefes' operasyonu! Bakan Soylu'dan açıklamalar

Sigara kaçakçılığı yapan örgütlere yönelik operasyon başlatıldı. 7 ilde yürütülen operasyonda 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMALAR

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Nefes' adını verdiğimiz operasyonu başlattığımızı duyurmak istiyorum

Tütün mamulü, makaron kaçakçılığı yapan suç gruplarına operasyon yapıldı. 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

14 ÇETE LİDERİ TESLİM EDİLDİ

Tüm illerde suç gruplarına yönelik çalışma yapılmış, 8 suç grubunun bu sabah itibariyle 615 adreste arama kararı alınmıştır. Savcılıklarımızla koordine olarak 214 şahısa gözaltı kararı verilmiştir. Şu anda eş zamanlı olarak 7 ilde bir operasyon yapılıyor. Nefes operasyonunun önemi tütün mamulü ve makaron kaçakçılığına yönelik yapılan ilk büyük operasyon olmasıdır. 14 çete liderini yakalayıp Balkan ülkelerine teslim ettik

514 MİLYON TL'LİK VERGİ KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Sigara kaçakçılığı baskınlarının 6 aylık takiple başladığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan kaçak sigaralarla 514 milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçildiğini söyledi. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Dobra 1 yıl önce Şikayet Et
    İsterse 100 TL olsun sigara kullanmadığım için kafam rahat :-)
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    maalesef böyle oluyor. içeride fiyatların yükselmesi, dışarıdan korsan ürün gelmesini teşvik ediyor. tüketicide cebini düşünerek ucuzu tercih ediyor. gelişmiş ülkelerde yada hayat standartı uygun olan da sağlığını düşünüyor.
    Cevapla
  • Halim Çanko 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk imhasına eş zamanlı olarak pkk şehir yapılanması KCK, Pys, Dhkp-c, Mlkp ve iş birlikci fetö imhasıda elzemdir zaman kaybetmeden
    Cevapla
  • Ekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin her yerinde tütün yetişir, tütün Ekim alanını genişletin, para, mafyalara teröristlere ,yabancı sigara markalarına gideceğine, halkın ve devletin cebine gitsin
    Cevapla
  • asa 1 yıl önce Şikayet Et
    aynı duyarlılığı sözde klüp dernek ve kahve gibi ocak söndüren kumar tuzaklarına yapsanız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR