AÖL 3. dönem sınavları online mı yapılacak? MEB'den yeni sınav açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, 1.5 milyona yakın Açık Lise öğrencisi için alınan kararı duyurdu. Normal şartlar altında yayınlanan takvime göre 3. dönem sınavları e-Sınav şeklinde düzenlenecekti. Alınan yeni karar doğrultusunda hem sınav takvimi hem de sınavın yapılış şekli değiştirildi. AÖL öğrencileri için sınav ekranı 9 gün boyunca açık kalacak. Peki AÖL sınavları online mı ne zaman? İşte MEB’den yapılan açıklama…

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2022 17:29 GÜNCELLEME 07.07.2022 17:29 GÜNCEL
AÖL 3. dönem sınavları online mı yapılacak? MEB'den yeni sınav açıklama geldi!
AÖL 3. dönem sınavları online mı yapılacak? MEB'den yeni sınav açıklama geldi!

Sosyal medya ve diğer birçok öğrenci forumunda Açık Lise öğrencileri 3. dönem sınavlarının akıbetini merak ediyordu. Pandemi döneminde ve sonrasında sınavların internet üzerinden yapılması kararı alınırken 3. dönem sınavlarının e-Sınav şeklinde düzenlenmesi kararı alınmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı sınavlar hakkında yeni bir karara imza attı. Yapılan açıklamada AÖL kayıtlarının 6-18 Temmuz tarihleri arasında tekrar alınacağı bilgisi paylaşıldı. Belirlenen takvimde kayıt yenileme yapan adayların ders seçimleri otomatik olarak sistem tarafından atanacak. Yeni Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav takvimi belli oldu. Peki AÖL sınavları online mı yapılacak? İşte güncel sınav tarihleri ve yapılan açıklamanın detayları…

Başarılı olan öğrencilere her ay düzenli 663 TL ödeme yapılacak! MEB tarihleri açıkladı...Başarılı olan öğrencilere her ay düzenli 663 TL ödeme yapılacak! MEB tarihleri açıkladı...

MEB Duyurdu: 3. Dönem Yeni Sınav Takvimi Belli Oldu 

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavlarının 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. Sınavlar 20 Temmuz Çarşamba günü saat 09:30'da başlayacak ve 29 Temmuz Cuma günü 23:59'da sona erecek.Sınavlara giriş yapmak isteyen adayların 6-18 Temmuz tarihleri arasında kayıt yenileme işlemini yapması gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemleri ücretin ödenmesi ile gerçekleşir. Adayların kayıt ücretini yatırdıktan sonra ders seçimi işlemini yapmasına gerek yoktur. Sistem üzerinden ders ataması yapılacaktır.

AÖL Sınavları Online Mı Yapılacak?

Daha önce ilan edilen takvime göre sınavların e-Sınav şeklinde düzenleneceği duyurulmuştu. Bakanlık kritik bir karara imza atarak sınavların internet üzerinden yapılması kararını aldı. Açık Lise sınavlarına giriş işlemleri Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi (AÖK) gerçekleştirilir. Adaylar öğrenci numaraları veya T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapabilirler. Öğrenciler yukarıda belirtilen tarihler arasında bilgisayar, telefon ve tablet gibi araçlarla online sınavlara katılabilir

Açık Lise 3. Dönem Sınavları Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı pandemi döneminde ve sonrasında düzenlenen sınavları online olarak gerçekleştirdi. İnternet üzerinden yapılan sınavlarda adaylara sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltildi. Bu soruların yanıtlanması için sınav süresi 25 dakika olarak belirlendi. Adayların sınavlarda karşılarına gelen her sorunun puan değeri 5 (beş) olarak hesaplanıyor. MEB'in aldığı karara göre en az 45 olan ders geçme notuna ulaşan adaylar dersi başarıyla tamamlıyor.

Kayıt İşlemleri 18 Temmuz'da Sona Erecek!

Bakanlıktan yapılan açıklamada 2021-3 döneminde sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrencilerin kayıt yenileme işlemi yapabileceği hatırlatıldı. Kayıt yenileme işlemleri 6 Temmuz'da başlayacak ve 18 Temmuz 2022 mesai bitiminde sona erecek. Kayıt yenileme işlemi yaptıran adayların ders seçimleri öğrencilere açılmayacak. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim sistemi tarafından ders ataması otomatik olarak gerçekleştirilecek.

20 Temmuz'da Yapılacak Sınava Katılacaklar Dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda öğrencilerin uyması gereken bazı kurallar mevcuttur. Öğrenciler sınav ekranındayken başka sekmeye geçiş yapamazlar. Adaylar cevapladıkları soruya bir daha geri dönüş yapamazlar.  Öğrencilerin sınav sırasında basılı veya dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmaları yasaktır. Sınav ekranında ekran görüntüsü alma, kaydetme, kopyalama ve yazdırma gibi işlemler yapılmaz. Öğrencinin sınav ekranın dışına çıkması durumunda sınav sonlandırılarak geçersiz sayılır.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 3
  • malkoçoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    AÖF'de aynı kararı alırmı acaba malum vakalar çoğalıyor yaz okulu sınavı online olsa çok isabetli karar olur.Hastaneye yatırmalar gene başladı.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    oh ne güzel yaa bakanlık masraftan kurtuldu. sınav kitapçığı basımı , görevli ücreti sınav yeri falan filan! Sınava girenler de başkalarına çözdürüyorlar soruları bedavadan diploma sahibi oluyorlar. Alan razı satan razı. Olan örgün eğitime 4 yıl boyunca devam eden gariban öğrenciye oluyor.
    Cevapla
  • idil cemre boldaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben yok masaam tamam lgs yok yaz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR