15 Temmuz Derneği New York'ta FETÖ'yü anlattı

15 Temmuz Derneği, New York Türkevi'nde düzenlenen 15 Temmuz anma programında FETÖ’nün iç yüzünü anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2022 11:46 GÜNCELLEME 18.07.2022 11:46 GÜNCEL
15 Temmuz Derneği New York'ta FETÖ'yü anlattı
15 Temmuz Derneği New York'ta FETÖ'yü anlattı

15 Temmuz Derneği her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yurtdışında farklı panellere katılarak ya da organize ederek hain darbe girişimini ve FETÖ’yü anlatıyor. Bu yıl Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, New York Başkonsolosluğu ile Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin ortak hazırladığı programa, 15 Temmuz Derneği adına Danışma Kurulu Üyesi ve Derneğin yayınladığı Ortak Hafıza dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Prof. Dr. Talip Küçükcan konuşmacı olarak katıldı.

New York Türkevi'nde düzenlenen 15 Temmuz anma programında konuşan Küçükcan, birçok ülkenin diplomat ve konsolosluk çalışanları, Afrika ülkelerinin temsilcileri ve çeşitli diaspora mensuplarına FETÖ’nün iç yüzünü anlattı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür programın açılış konuşmasında FETÖ ile mücadele konusunda uluslararası camiadan destek beklediklerini ifade etti.

“BEYAZ SARAY’IN ABD ASKERLERİ TARAFINDAN BOMBALANDIĞINI HAYAL EDİN”

Prof. Dr. Talip Küçükcan ise darbe girişimin yaşandığı gece TBMM’nin bombalandığını hatırlatarak "Beyaz Saray'ın veya Kongre binasının ABD'nin kendi askerleri tarafından saldırıya uğradığını düşünebilir misiniz? ABD ordusuna ait tankların Amerikalı sivillerin üzerine ateş açmasını aklınıza sığdırabilir misiniz?" dedi.

FETÖ terör örgütünün kendini bir sivil toplum örgütü veya dini bir yapılanma gibi göstermeye çalıştığını ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardında bizzat örgütün lideri Fetullah Gülen'in olduğunu belirten Küçükcan “FETÖ sadece Türkiye'de değil, organize olduğu her ülkede zeki çocukları alıp kendi amaçları doğrultusunda yetiştiriyor. Bu örgütün faaliyetlerine sessiz kalan devletlerin bir süre sonra Türkiye'yle ilişkileri zehirlenecektir” şeklinde konuştu.

ABD VATANDAŞLARININ VERGİLERİYLE FETÖ OKULLARI FONLANIYOR

FETÖ’nün ABD’deki “Charter” okullarının Amerikan vatandaşlarının vergileriyle fonlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Talip Küçükcan, 15 Temmuz gecesi 252 vatandaşın canına kıyan örgütün daha iyi anlaşılması için Peoples Temple (Halklar Tapınağı) adlı kült harekete benzetti.

FETÖ’nün dini araçsallaştırdığına dikkat çeken Talip Küçükcan “FETÖ lideri Gülen ve takipçileri gizli amaçları doğrultusunda Müslümanlığı sömürdü ve İslam dinine tüm gruplardan daha fazla zarar verdi. Ancak şüphe yok ki doğu ve batının farklı kültür ve medeniyetleri arasında köprü bir ülke niteliğinde olan ve bölgenin güvenliği için 40 yıldır teröre karşı mücadele eden Türkiye FETÖ ile de baş edecektir” dedi.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR