Kiracılar evden çıkmayınca kiracıların yanına taşındı

İzmirli Engin Alkan, kiracıları evden çıkmaya yanaşmayınca onların yanına taşındı. Alkan, şimdi kendi evinde misafir gibi yaşıyor ve kiracılarının çıkmasını bekliyor

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2022 11:32 GÜNCELLEME 14.08.2022 11:33 GÜNCEL
Kiracılar evden çıkmayınca kiracıların yanına taşındı
Kiracılar evden çıkmayınca kiracıların yanına taşındı

İzmir’de yaşayan Engin Alkan, kiracılarını evden çıkaramayınca, kendisi kiracıların yanına taşındı. Temmuz ayından beri kiracılarıyla birlikte aynı evde yaşayan Alkan, “Yıllar sonra 50 yaşında kendime bir ev satın alabildim. Ancak kendi evimde oturmak nasip olmadı, aldığım evde şu an misafir gibiyim” dedi.İzmir’de yaşayan Engin Alkan (50), kalacak bir yeri olmadığı için bir süredir çalıştığı iş yerinde bulunan bir odada kalıyordu. Geçen Şubat ayında da Çeşme’de kendisine bir ev satın aldı fakat evde kiracı altı kişi oturduğu için eve taşınamadı. Evi satın aldığı kişi kiracıların, sözleşmesinin 1 Nisan itibariyle biteceğini ve en geç o tarihte kiracıların çıkacağını söyledi.

ÇIKMAYA NİYETLERİ YOK

Alkan da, bir süre daha iş yerindeki odada kalmaya karar verdi ve kiracılarına bir an önce kendilerine yeni ev bulmalarını iletti. Ancak kiracıları yeni bir ev arayışına hiç girmedi. Haziran ayında da, Alkan’ın kaldığı iş yeri kapanınca, Alkan ortada kaldı. Belli bir süre otelde kalan Alkan, yeniden kiracıların kapısını çaldı ve eşyalarıyla birlikte dışarıda kaldığını söyledi. Kiracıların ise çıkmaya niyeti yoktu. Kiracılar, sözleşmelerinin 1 Temmuz itibariyle biteceğini ve bittikten sonra ev bulana kadar çıkmayacaklarını söyleyip, Alkan’a isterse gidip şikayetçi olması gerektiğini söylediler. Alkan da, bunun üzerine bir avukat bulup durumu anlattı. Avukat, davanın en az bir yıl süreceğini ve anlaşma yoluna gitmesinin daha doğru olacağını söyledi. Bunun üzerine Alkan, yeniden kiracılarının kapısını çalıp, eşyalarıyla birlikte dışarda kaldığını, kiracıları ev bulana kadar onlarla birlikte kalıp kalamayacağını sordu. Bunun üzerine kiracıları, Alkan’ın kendileriyle kalmasına izin verdi.

‘BAZI AKŞAMLAR HEP BERABER OTURUP ÇAY İÇİYORUZ' 

Temmuzdan beri kiracılarıyla aynı evde yaşayan Alkan, yaşadığı mağduriyeti Milliyet’e anlattı. “Ev satın aldığım kişi aslında beni kandırmış. Çünkü kiracıların Nisan ayında evden çıkacağını söyledi ama sözleşmeleri Temmuz’da bitiyormuş. Ancak kendilerine yeni ev bulmadıkları için benim evimde kalmaya devam ettiler. Benim kaldığım iş yeri de kapanınca ortada öyle kalakaldım. Bir süre otelde kaldım ve kiracılara çıkmasını söyledim ancak çıkmadılar, gidip kendileri hakkında şikayetçi olabileceğimi söylediler. Şikayetçi olmam durumunda, davanın en az bir yıl uzayabileceğini öğrendim. Avukatım da, anlaşmaya gitmemim daha uygun olacağını söyledi.

Noter huzurunda anlaşmaya vardık. Üç ay içerisinde ev bulacaklar. Eylül ayına kadar kendilerine müddet verdim. Eylül’de de çıkamazlarsa artık zorla tahliye ettireceğim. Çünkü şu an da hiç tanımadığım adamlarla aynı evdeyim. Eşyalarımın yarısı da hala bahçede duruyor. Yıllar sonra 50 yaşında kendime bir ve satın alabildim. Ancak kendi evimde oturmak nasip olmadı, aldığım evde şu an misafir gibiyim. Onlar kiralarını ödeyip yaşamaya devam ediyor. Ben mecburiyetten onlarla aynı odada kalıyorum. Çünkü benim de gidebileceğim bir yer yok. Şu ana kadar kendileriyle herhangi bir sıkıntı yaşamadık, bazı akşamlar hep beraber
oturup çay içiyoruz.”

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Dev 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracı olsun ev sahibi olsun hepsi fırsatçı vicdan merhamet kalmamış bugün bu olanlar açgözlülüğün sonucudur. Açgözlülük insanın felaketidir.
    Cevapla
  • Hazar 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok değişik bir durum ahahah Allah kimsenin başına vermesin gülüyorum ama
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracılar haklı yerden göğe kadar, mal sahipleri paraya baba diyor. Vijdan kalmamış.sonra sıkıntı kimin gücü kime yetiyorsa.
    Cevapla
  • molla kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Vijdan nedir? Hiç vicdanınız kalmamış sizin imla hususunda.
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumun haberle ne alakası var?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kiraci 20 bin maas aliyor. Luks tatil ressimleri paylaşiyor. Iki yildir kira yeni yeni 1500 oldu bir de devamli bize masraf çikartip bina gideri cikartiya ben de ayda kiradan payima 200 tl bile duşmuyor.Ve de çalismiyorum.2023 de %25 bizim kiraci bayginlik gecirir.
    Cevapla
  • Naz 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim de 4 senedir saray gibi evde evi olmasına rağmen uygun fiyata oturuyor Ben de kiracıyım kiralar arttı ondan gelenin üstüne baya ekleyip kiramı ödüyorum Bazıları kiracıdan Bazıları da ev sahiplerinden şanssız maalesef
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim bir Türkçen varmış dayı
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne adamın maaşından, kiracının maaşı seni ilgilendirmiyor! Evin demirbaşlarında sorun oluyorsa bunun parasını kiracı değil, ev sahibi öder.
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan kanunlar kiracidan yana yoksa bir evde en fazla 6 ay otururduk aç gözlü ev sahipleri yüzünden,ev kiram 2000 tl ev sahibi 7000 yapalim diyor, diyorum benim maasima yuzde 70 zamlandi ev kirasinafa yuzee 70 yapalım kabul etmiyor hadi 4000 olsun diyorum onuda kabul etmedi,dedim o zaman develt yuzde 25 diyor yapmıyorum fazlasini iyi niyetime karsilik bulamadim mahkemeye ver dedim en az iki yılımız var ,azcik anlayis ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR