SSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değil

"Rusya ve Türkiye ikinci parti S-400 sevkiyatı için sözleşme imzaladı" haberleri üzerine Haber7'nin ulaştığı bir Savunma Sanayii Başkanlığı yetkilisi, S-400 alımı ve üretimi konusunda basında yer alan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2022 16:32 GÜNCELLEME 16.08.2022 17:09 GÜNCEL
SSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değil
SSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değil

Son dakika haberi... Haber7'ye konuşan Savunma Sanayi Başkanlığı yetkilileri, Türkiye ile Rusya arasında ikinci bir S-400 anlaşması imzalandığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi:

"Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir."

Rus Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev; Army-2022 Forumu'nda yaptığı açıklamada, "İkinci S-400 bataryasının Türkiye'ye ikmali ve Türkiye'de kısmi yerli üretim için sözleşme imzalandı" ifadelerini kullanmıştı.

İLK GÜN YAPILAN ANLAŞMAYA GÖRE SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Haber7'nin yeni anlaşma var mı sorularına cevap veren SSB yetkilisi, “yeni bir gelişme söz konusu değil. ilk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • Mensut Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bob Menendez siz Türkiye Cumhuriyeti F35 porejesinden çıkardınız,şimdi ne oldu da S400 Türkiye Cumhuriyetinin hakkı var, iz bunu istediniz, Yunanistana uymayıp yapmasıdınz,bu olmayacaktı,şimdi cezasını, ABD ödeyecek, Rusya Devletinin kucağına Türkiye Cumhuriyetini siz ödemeyi kabul edilmiştir, şimdi gelmiş vazgeçtim bu kadar çok şey değil? Siz önce 1.1milyar doları faiz ile birlikte ödeyin,sonra tekrar konuşun, Türkiye Cumhuriyeti ait ambargoları kaldırın,sonra tekrar tekrar konuşalım olur mu? yoksa bize böyle gelme???tamam mı? olur mu?
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark eder ??? Yunanlar,Hindiler alırlar Rusya'dan hava savunma sistemlerini hiç sorun olmaz ....Türkiye alır ve embargo koyulur,düşman ilan edilir...demek ki biz ABD'ye rakip olacak boyuttayız,başka açıklaması yok bunun !!!
    Cevapla
  • AYKIRI 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Rusların her şeyi yalan.
    Cevapla
  • cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    S 400ler nerde ?
    Cevapla
  • AYKIRI 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada müzede sergileniyor
    Cevapla
  • Ahmet dere 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam bir önceki anlaşmada vardı diyor yeni anlaşma yok diyor önceki bir parti bu ikinci diyor yani yani anlaşma yok ilk anlaşma da iki füze varmış zaten niye yalanlasın ki ssb başkanı doğru diyor biri geldi ikincisi de gelecekmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR