Yeşil sevdalıları suskun! Ankara'da ağaç katliamı önlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde (ABB) Cumhur İttifakı yeşil katliamına izin vermedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş yönetimi tarafından Meclis’e sunulan Şirindere Vadisi ile ilgili öneriyi Cumhur İttifakı reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2022 16:07 GÜNCELLEME 14.09.2022 16:21 GÜNCEL
Yeşil sevdalıları suskun! Ankara'da ağaç katliamı önlendi
Yeşil sevdalıları suskun! Ankara'da ağaç katliamı önlendi

Dikmen’de Ortadoğu Üniversitesi’nin yanı başında yer alan Şirindere Vadisi yeşil alanları ile yüz yıllık ağaçları ile dikkat çekiyor. Ankara’nın elinde kalan nadir hava koridorlarından, nadir vadi yataklarından biri olan Şirindere Vadisi için Cumhur İttifakı harekete geçti.

'CHP'NİN YEŞİL KATLİAMINA KARŞI ÇIKTIK'

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, meclisten geri çevrilen öneri hakkında Şirindere Vadisi’nden açıklamalarda bulundu.  Başkan Murat Köse, yeşil üzerinden siyaset yapan ama aslında yeşili önemsedikleri de söylenmeyen çevrelere seslendi.

Başkan Murat Köse, “Şirindere ODTÜ’nün hemen yanında Ankara’nın tam merkezinde olan bir vadi. Burayı beton yığınlarla asfalt yollarla kaplamaya çalıştılar... Ağaç konusunu kara siyaset malzemesi haline getiren güruh siz neredesiniz? İstanbul’da Gezi Parkı’nda yapılan düzenlemeye karşı çıkarak sokakları ateşe verenler neredesiniz? Biz AK Parti ve MHP olarak CHP’nin yeşil katliamına karşı çıktık ve teklifi reddettik siz neredesiniz?” diye sordu. 

'HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI'

CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerine de seslenen Başkan Murat Köse, “Biz bunu reddederken onlar ‘evet’ dedi. Hiç mi vicdanınız sızlamadı. Yeşil dokunun bozulmasına, buranın ranta açılmasına siz niye engel olmadınız? Biz buradayız Şirindere’deyiz. Biz Cumhur ittifakı olarak bu beton projeye engel olduk” dedi.

“Bu proje alanı içinde olan halkımıza da sesleniyoruz. Hiç merak etmeyin sizin haklarınızı biz koruyacağız” diyen ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Şirindere Vadisi için Başkent Millet Bahçesini ve Üreğil Millet Bahçesi’ni örnek gösterdi. Bu güzel vadide ekosistemin ve yeşilin korunabilmesi için millet bahçesi yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

173 bin metrekarelik (173 dönüm) alanın millet bahçesine dönüştürülerek Ankaralının hizmetine sunulmasının önemine vurgu yapan Başkan Murat Köse, “Böyle nadide bir alanın ranta ve betona teslim edilmesine gönlümüz razı olmadı.  Biz tüm Ankaralı hemşerilerimiz adına bu projeye karşı çıktık. Şirindere’de tek bir ağacın dahi kesilip atılmasına gönlümüz asla razı olmaz. Ekosistemin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Yeşili korumak sadece AK Parti olarak ya da MHP olarak bizim sorumluluğumuzda değil. Aslında yeşil konusunda hassas olmak herkesin sorumluluğu. AK Parti olarak biz şehirlerimizdeki yeşil dokuyu koruyarak yeşil dostu şehirler inşa ediyoruz. Yeşil duyarlılığı en önemli kırmızıçizgilerimizden. Ekosistemlerin olduğu yeşil alanları sadece bizler için değil tüm canlılar için önemsemeliyiz. Bu yüzden Sayın Yavaş’ın önerisini reddettik. Başkent Millet Bahçesi güzel Ankara’mızın merkezinde, Üreğil millet bahçesi yeşil hassasiyetimizi gösteren en güzel örnekler. Burası da yeşil dokuyu koruyarak Millet Bahçesi olabilir” diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Çeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam edilene bile savunma hakkı verilir
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Dertleri yeşil değil Rant...
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ağaç sevgisi hep yalandı zaten. Millet bunu biliyor.
    Cevapla
  • nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    gezinin vatan hainleri ülke düşmanı bize abd den yunandan dahada düşman alçaklar içimizde solcu adı altında ellerinden gelen pisliği yapıyor . yapacaklarda .
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı !?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR