Tendürek Dağı'ndaki sığınak ve barınaklardan PKK cephanesi çıktı

Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'ndaki sığınak ve barınaklarda, 'Eren Abluka' operasyonları kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'ya ait çok sayıda fişek ve mühimmat ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2022 11:42 GÜNCELLEME 24.09.2022 11:42 GÜNCEL
Tendürek Dağı'ndaki sığınak ve barınaklardan PKK cephanesi çıktı
Tendürek Dağı'ndaki sığınak ve barınaklardan PKK cephanesi çıktı

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'Eren Abluka' operasyonları kapsamında Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı kırsalında arama- tarama çalışması gerçekleştirdi.

PKK/KCK terör örgütü tarafından cephanelik olarak kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınaklarda da arama yapıldı.

Aramalarda 74 bin 200 adet 7.65 mm AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1400 adet 5.56 mm fişek ve 40 adet 14.5 mm mühimmat ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik 'Eren Abluka' operasyonlarının kararlı olarak sürdürüldüğü belirtildi.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR