Rüşvet verdikleri iddiasıyla ceza yiyen şirketin başındaki isim İmamoğlu'na danışman oldu

Yazılım devi Oracle'nin çeşitli ülkelerde rüşvet dağıttığı iddiasıyla 23 milyon dolar cezaya çarptırıldığı dönem şirketin Türkiye temsilcisi olan Filiz Doğan'ın 2021 yılında İBB'ye İmamoğlu'nun danışmanı olarak atandığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 20:49 GÜNCELLEME 28.09.2022 20:49 GÜNCEL
Rüşvet verdikleri iddiasıyla ceza yiyen şirketin başındaki isim İmamoğlu'na danışman oldu
Rüşvet verdikleri iddiasıyla ceza yiyen şirketin başındaki isim İmamoğlu'na danışman oldu

ABD sermaye piyasası otoritesi Secure Exchange Commission (SEC), dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olan Oracle'a 2016 ve 2019 yılları için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan ve Türkiye'de resmi görevlilere rüşvet verdiği gerekçesiyle 23 milyon dolar ceza verdi.

SEC dün yaptığı açıklamada, Oracle'ın Yabancı Yolsuzluk Uygulamaları Yasası'nı ikinci kez ihlal ettiğini belirtti. SEC'e göre Oracle'ın yan kuruluşları da fonları teknoloji konferanslarındaki iş insanlara rüşvet vermek için kullandı.

Oracle, şirketin iddialarını kabul ya da reddetmiş değil. Oracle, direkt olarak 23 milyon doları ödemeyi kabul etti.

Oracle'ın Kurumsal İletişim Başkanı Yardımcısı Michael Ebgert, "SEC tarafından özetlenen bu davranış temel değerlerimiz ile net politikalarımıza aykırıdır ve böyle davranışları tespit edersek gerekeni yaparız" dedi.

RÜŞVET SKANDALININ PATLADIĞI DÖNEM MÜDÜR POZİSYONUNDA GÖREV ALMIŞ

SEC'in bir başka görevli şefi Charles Chain de suçlamaların şirket içinde etkili dahili muhasebe kontrollerinden geçmesi gerektiğini vurguladı. Oracle'ın rüşvet skandalı sonrası ise başka bir gerçek ortaya çıktı. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde teknoloji danışmanı olarak görev yapan Filiz Doğan'ın Oracle'da Türkiye kolunda genel müdür pozisyonunda görev aldığı gün yüzüne çıktı.

İBB'nin resmi sitesinde yer alan özgeçmişe göre, 2016-2019 yıllarını kapsayan rüşvet olaylarında Oracle Türkiye'nin başında Filiz Doğan vardı. 1968 yılında Adapazarı'nda doğan Özlem Filiz Doğan, 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Mezuniyetinden sonra yine aynı üniversitede MBA programına katıldı. Doğan, Login A.Ş. ve Oracle dahil olmak üzere bilişim sektörünün önemli kurumlarında görev yaptı.

Oracle'a 1995 yılında Veritabanı Satış Danışmanı olarak katılan Filiz Doğan, 1999-2000 yılları arasında Oracle'ın Amerika'daki Merkezi'nde Veritabanı Ürün Müdürü pozisyonunda çalıştı. 2000 yılında Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi göreviyle Türkiye'ye geri dönen Doğan, 2011 Ekim ayı itibarıyla Oracle Türkiye Genel Müdürlüğü pozisyonuna getirildi. Sonrasında bu görevine ek olarak Levant, Kuzey Afrika ve Mısır`ın da dahil olduğu bölgeyi yönetti.

KAYNAK : Sabah Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Engin. 1 yıl önce Şikayet Et
    chp oy verenler bu tür haberleri nasıl partinize yakılştırıyorsunuz eleştirileriniz hiç mi olmaz..
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu bu kadını insanlar nasıl soyulur diye danışman yspmıştır başka neyi danışacak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR