İstanbul'da ele geçirildi! Ticareti yasak...

İstanbul'da ticareti yasak iki uçan sincabı satmak amacıyla iş yerinde bulunduran pet shop sahibine 11 bin 838 lira idari para cezası uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 17:27 GÜNCELLEME 30.09.2022 17:29 GÜNCEL
İstanbul'da ele geçirildi! Ticareti yasak...
İstanbul'da ele geçirildi! Ticareti yasak...

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince, kentte uçan sincapların satışının yapıldığı ihbarı üzerine pet shoplarda denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde nesli tehlike altında olup bakılması ve ticareti yasaklanan, yasa dışı yollarla elde edilen iki uçan sincap bulundu.

İş yeri sahibi hakkında Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 11 bin 838 lira idari para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekiplerince de iş yeri sahibi hakkında adli işlem yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü bünyesinde rehabilitasyon amacıyla muhafaza altına alınan sincapların, kurum protokolünün bulunduğu hayvanat bahçesinde yaşamlarını sürdüreceği öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Beslenirse nesli tehlikede olmaz zaten. Saçma.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacı çok komiksin 1 petshoplarda hayvan satışı yasaklandı.2 hayvanları satarken kardeş kardeşe ciftlestirdikleri için buna gerek duyuldu.3 hayvanlar gerçek nesli ile ciflestirilmedikleri için nesli kırılıyor ve tur değişiyor anladıysan sana saygılar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR