Kapıkule'de kaçak göçmenler için önlemler alındı!

Edirne Valiliği'nin Kapıkule Sınır Kapısı kara yolu üzerindeki işletmelere, kaçak göçmenlerin TIR'lara binmelerinin önüne geçmek için gönderilen tebligatın ardından tesislere 2,5 metrelik dikenli teller örüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 12:42 GÜNCELLEME 03.10.2022 12:42 GÜNCEL
Kapıkule'de kaçak göçmenler için önlemler alındı!
Kapıkule'de kaçak göçmenler için önlemler alındı!

Kapıkule'de göçmenlerin TIR'lara kaçak yollarla binişlerini engellemek için 'dikenli tel' çekildi.

Edirne Valiliği, göçmenlerin TIR'lara kaçak binmeleri nedeniyle önlemlerin artırılmasını istedi.

Gönderilen yazıda; kaçak yollarla yurt dışına çıkmak isteyen göçmenlerin, zaman zaman TIR brandalarını keserek, dorselere gizlice girdikleri belirtildi ve bu durumun ihracat için bekleyen TIR trafiğini aksatabildiği aktarıldı.

Yazıda ayrıca her tesisin kendi alanını en az 2,5 metre boyunda tel veya beton duvarlarla çevrelemesi, güvenlik görevlisi çalıştırması ve dış güvenliklerini sağlaması gerektiği ifade edildi.

İŞLETMELER ÖNLEMLERİNİ TAMAMLADI
Tebligatın üzerinden 11 ay geçtikten sonra Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki işletmeler önlemlerini tamamladı.

DİKENLİ TELLER, KAMERALAR...
İşletmelere 2,5 metrelik dikenli teller örüldü ve güvenlik kameraları yerleştirildi ayrıca güvenlik görevlisi sayısı artırıldı.

Önlemlerin kaçak göçmeni önleme konusunda büyük fayda sağladığını belirten işletme sahipleri, ilerleyen dönemde önlemleri daha da artırmayı düşündüklerini dile getirdi.

'GÜVENLİĞİ ÜST DÜZEYE ÇIKARTTIK'
TIR parkı sorumlusu İsmail Demirtaş, valilik yazısının ardından hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Valilikten gelen yazıdan dolayı biz de tel örgülerin üstüne jiletli tel yaptırdık. Yazı sonrası burasının güvenliğini üst düzeye çıkardık. 2 güvenlik görevlimiz vardı, 4 kişiye çıkardık. Kamera sistemi kurduk, aydınlatmaları çoğalttık. İlerleyen dönemde bu önlemleri de artırmayı düşünüyoruz. Her köşeye bir kamera koymayı düşünüyoruz. Şu an buraya TIR sürücüsü haricinde yabancı uyruklu kimse giremez" dedi.

Karar öncesi önlemlerin az olduğunu dile getiren Demirtaş, "Aydınlatma yoktu, normal tel örgü vardı. Gelen talepler doğrultusunda önlemleri artırdık. Bugüne kadar bir şikayet almadık. Tabii park dışında ne olur onu bilemeyiz, biz parkın içerisinden sorumluyuz. Bizim parkımızda bugüne kadar bir sorun olmadı, çok şükür" diye konuştu.

'SÜRÜCÜ GÜVENLİ ŞEKİLDE İHTİYACINI GİDEREBİLİYOR'
TIR parkı işletmecisi Fırat Bulut da bütün önlemleri aldıklarını söyledi.

Bulut, "Valilik tarafından gelen tebligattan sonra TIR parkımızın etrafını jiletli tellerle kapattık, gerekli önlemleri aldık. Tesisimize mülteci girişini önlemek için aynı zamanda güvenlik görevlilerimiz sürekli geziyor. 2,5 metreye yakın tel çektik, onun üstüne de 50 santimlik jiletli telimizi çektikten sonra, kameralarımızı da koyarak gerekli önlemleri almış olduk. Alanımız 400'e yakın TIR alıyor. Bir TIR sürücüsü buraya geldiği zaman, güvenli şekilde aracını bırakıp bütün ihtiyaçlarını giderebiliyor" dedi.

'DORSENİN BRANDASINI KESİP GİRİYORLARDI'
TIR sürücüsü Gazi Odabaş ise alınan önlemlerden sonra içlerinin bir nebze de olsa rahatladığını belirtti.

Odabaş, "Şu anda teller çekildi, kamera var. Dolayısıyla bu önlemler bizim için daha güzel. Memnunuz bundan, o nedenle zaten bu parktayız. Tel örgü olmadığı zaman, aracımızın dorsesinin brandasını kesip içerisine giriyorlardı, yolda sıkıntı çekiyorduk. Şimdi bu sıkıntı kalktı ama yolda TIR parkı dışında bir yerde durursak, yine sıkıntı olabiliyor çünkü önlem olmuyor. Özellikle nerede duracağımızı seçmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

Belçika'ya ihraç yükü götüren Hüseyin Çiftçi ise riskin tamamen azalmadığını söyleyerek, "Bu önlemler çok iyi oldu. Risk bir nebze azaldı ama bu tamamıyla azaldığı anlamına gelmiyor. Çünkü yukarıdan dikenli tel çektikleri zaman, bu sefer alttan tel örgüleri kesip, girmeye çalışıyorlar. Burada da ister istemez tedirgin bekleyebiliyoruz. Bana sahadan sıramın geldiğine dair mesaj bile gelse, terk etmeden önce arabamı kontrol etmem gerekiyor. Mührü kesip, kesmediklerini, brandaları her yeri kontrol ediyorum" dedi

 

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • msfr 1 yıl önce Şikayet Et
    :) yanlış kapıda önlem alınıyor gibi.
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle, kaçak gir hemen git. Bırakmayız. Bizimlesiniz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR