6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri

6 yaşındayken bir cemaate mensup adamla evlendirilen kadının iddialarını köşe yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altının çizilmesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2022 12:54 GÜNCELLEME 08.12.2022 16:19 GÜNCEL
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 6 yaşındayken bir cemaate mensup adamla evlendirilen kadının iddialarıyla ilgili köşe yazısında çarpıcı detaylara değindi.

"BÖYLE BİR SAPIKLIĞIN TOZUNA BİLE RASTLAMADIM"

İslami bir çevrenin içerisinde doğduğunu ve hayatının İslami cemaatlerin içerisinde geçtiğini belirten Ahmet Hakan, "İyice marjinal kalanlar hariç tarikatları biliyorum. Nurcuların bütün kollarını tanıyorum. Radikallere bile aşinayım. Fakat ben bu çevrelerin hiçbirinde...6 yaşındaki bir kız çocuğun yetişkin bir adamla evlendirildiğine hiç mi hiç tanık olmadım. Böyle bir sapıklığın izine tozuna bile rastlamadım. Bu tür bir sapıklığın söylentisini bile duymadım." dedi.

Çocuk istismarıyla ilgili bakanlık devrede! Bakanlardan TBMM'de açıklamaÇocuk istismarıyla ilgili bakanlık devrede! Bakanlardan TBMM'de açıklama

"KANIM DONDU RESMEN"

İsmailağa’ya yakın vakfın başkanı olan bir adamın 6 yaşındaki kız çocuğunu 29 yaşındaki bir adamla evlendirdiğini öğrendiği andan itibaren 'Böyle bir olay nasıl olabilmiş? Bu nasıl vakıf? Bu adam nasıl İslami çevrelerin içinde barınabilmiş?' diye hayretler içerisinde olduğunu söyleyen Ahmet Hakan, "Ben 18 yaşın altındaki evliliklere “Olmaz böyle şey” derken... Bu tür evlilikleri çocuk evliliği diye reddederken... 6 yaşındaki bir bebeği evlendirmişler. Olacak şey değil. Kanım dondu resmen." diye konuştu.

Savcılığın hazırladığı iddianameyi gördüğünü ve ses kayıtlarını okuduğunu dile getiren Hakan, insanlığından utandığını ve bunun tam bir pedofili vakası olduğunu söyledi.

BAKANLIK AVUKATI DURUŞMALARA KATILACAK

Hakan, "Bu konuya devletin el atması lazım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, derhal bu olayla ilgili tutum almalı. Duyduğuma göre Bakanlık avukatı, müşteki sıfatıyla duruşmalara katılacakmış." dedi.

"BU SAPIKLIKLA YÜCE İSLAM'IN BAĞDAŞMAYACAĞININ ALTI ÇİZİLMELİ"

"Bu olayın dine, diyanete vereceği zararın önüne geçilmesinin yolu şuralardan geçiyor:" diyen Ahmet Hakan, köşe yazısını şu sözlerle noktaladı:

İslami vakıflar ve dernekler, bu olay karşısında sesini yükseltmelidir.

Diyanet, bu sapıklıkla hesaplaşmalıdır.

Din adamları, bu konuda net bir tavır koymalıdır.

Altı yaşındaki bir kız çocuğun evlendirilmeye kalkışılmasının dinle alakası olmadığı vurgulanmalı, bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altı çizilmeli.

Kendilerine “Müslümanım” diyenlerin, bu korkunç iddiaları mideleri bulanmadan okumaları, dinlemeleri mümkün değildir.

Tutumlar da buna uygun olmalı.Mağdur edildiği ifade edilen Hatice Kübra Gümüşel'in düğününde çekilen fotoğrafı.

6 YAŞINDA EVLENDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLEN KIZIN KARDEŞLERİNDEN AÇIKLAMA

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Hatice Kübra Gümüşel'in kardeşleri konuştu;

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 337 TÜMÜ
  • Elif Naz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu haber doğru değil kız fotoğrafta gayet mutlu gözüküyor
    Cevapla
  • B. K 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş akıl tutulması. Hangi anne baba bir yavrusunu 6 yaşında evlendirir. Sonucu beklemeyin neden yapmıyoruz. Sanki din emretmiş gibi dine diyanete saldrıyoruz. Günahtır. Ya olay gerçek degilse kim kaldıra bilir. bu olayın vebalini.
    Cevapla
  • Carsamba55 1 yıl önce Şikayet Et
    6 yasinda bir cocugun boyu bu kadar uzun oluyorsa,18 yasina gelince 2,5 metre falan olur..!
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Düğünde çeken fotoya bakın olgun yetişkin bir kız ikincisi neşesi yerinde..bu idin içinde birilerinin ingiltereden hamburgercide aldiği talimatlar var gibi geliyor..yeni bir Ali kalkanci fadime şahin olayı bu ağalar.. her sakalliyi da dedeniz sanmayin
    Cevapla
  • Aliya Murteza 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafamda hiç bir şey netleşmiş değil, Konu ile alakalı olarak Hala ortada cevaplanması gereken bir çok soru var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR