Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Putin'le görüşeceğim!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum'unda, "Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy'le görüşmek olacak." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2022 12:23 GÜNCELLEME 09.12.2022 13:31 GÜNCEL
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Putin'le görüşeceğim!
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Putin'le görüşeceğim!

SON DAKİKA HABERİ: Liderleri buluşturan TRT World Forum 2022 “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla İstanbul’da başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da TRT World Forum'unda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy'le görüşmek olacak." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Forumun küresel çapta insani ve diplomatik anlamda önemli bir noktaya geldiğini görüyoruz. Medya, siyaset insanlarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Forumu'n hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Önce insan ilkesinden hareketle, gerçekleştirdiği projelerle yok görünenleri gösteren TRT misyonunu başarı ile yerine getirmektedir.

Amacımız ülkemizle birlikte tüm dünyada iyinin, doğrunun ve hakikatin sözcülüğünü yapmaktır.

Son yıllarda her alanda olduğu gibi yayıncılık alanında da çok ciddi mesafe aldık.

TRT sessiz yığınların gür sesi misyonunu başarıyla yerine getirmiştir. TRT, egemen medya düzenine karşı farklı bir alternatif olmuştur. 

Bir dönem yabancı dizilerin istilasına uğrayan ülkemiz, bugün dünya çapında yapımlara imza atıyor. Her yıl ülkemizi ziyaret eden 50 milyon insanın önemli bir bölümünü Türk dizilerinden etkilenenler oluşturuyor.

Türkiye'nin Türkiye'den daha büyük olduğu gerçeğine her yurt dışı ziyaretimizde şahit oluyoruz. Artık hiç kimsenin dünyanın herhangi bir yerindeki sorunu görmezden gelme lüksü yoktur.

TRT World ve TRT Arabi ile başlayan bu yolculuk, 2020 yılında Almanca ve Rusça dillerinde yayın yapan dijital kanalların da eklenmesiyle güçlenerek yoluna devam etmiştir. Uluslararası yayıncılık alanını genişleten TRT büyümesini sürdürecektir.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşı can kayıplarının yanında, bölge ve dünya için insani ve politik ciddi maliyetler oluşturdu. Kritik ürünlerin sevkiyatının durması küresel çapta gıda krizine neden oldu.

TAHIL KRİZİ

Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy'le görüşmek olacak. Amacımız tahıl koridorunu güçlendirmek.

ÇOK NET AB MESAJI

Terör örgütlerine destek veren himaye eden tarafı olduğu her meselede karşısında yer alan Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamızın zor olduğu açıktır.

TERÖRLE MÜCADELE

Yalnız bırakıldığımızı unutmayacağız. Binlerce tır silah, terör örgütüne gönderildi. Biz her zaman haktan, hakikatten, gerçekten yana olduk. Onun için de bu teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz.

ERDOĞAN'DAN HAREKAT MESAJI

Sınırlarımızın güvenliği için başlattığımız harekatları sonuçlandıracak iradeye sahip olduğumuzu herkese gösterdik.

Terörle mücadele küresel işbirliği ile yapılmalı. Avrupa başta olmak üzere dünyanın en büyük tehdit gördüğü DEAŞ'a karşı en ağır darbeyi biz vurduk. Bu görüşümüzü sahada fiilen ispatladık. Bugün benim diyen ülkeler acaba DEAŞ'la mücadele veriyor mu?

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikalarla bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık.

ABD'YE SERT TEPKİ

Kıbrıs meselesinin hakkaniyetli bir zeminde yeni ve somut adımlarla çözüme kavuşturulması için diyalogdan vazgeçmiyoruz. NATO'da beraberiz, Yunanistan adalarını silahlandırıyorsunuz. Daha F-16 meselesi çözülmedi. Parasını verdiğimiz halde bu meseleyi hala çözemedik. NATO'da beraberiz ama Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hala bir F16 meselesini sizlerle çözemedik.

Onca fedakarlığa rağmen bilhassa birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemizde yalnız bırakıldığımızı asla unutmayacağız.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Türk Devletleri Teşkilatı ile Asya'da daha da derinleşen bir dostluk ve kardeşlik köprüsü kuruyoruz.

AFRİKALI ÇOCUKTAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Afrikalı çocuk, tahıl koridorunun açılmasındaki girişimlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edip buğday demeti sundu.

ZELENSKİY TRT WORLD FORUM'A CANLI BAĞLANDI 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'a video konferans ile katıldı.

"İDDİAMIZ DA GÜCÜMÜZ DE BÜYÜK!"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Bu yıl altıncısı düzenlenen TRT World Forum, organizasyonu 9-10 Aralık tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek. Bugün başlayan organizasyon 40 ülkeden 100'e yakın uluslararası bilinirliği olan konuşmacı katılım sağladı." açıklamasında bulundu.

Altun'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Liderleri buluşturan forum bu yıl, “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla düzenlendi.

İlk gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile dünyanın dört bir yanından akademisyenler, gazeteciler, politika belirleyicileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, önemli açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir aktör haline geldiğini belirtti.

"Türkiye diplomasinin aktığı bir kanal konumundadır"

Fahrettin Altun'un konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Rusya-Ukrayna savaşında ortaya koyduğumuz barış diplomasisi, tüm dünyanın Türkiye’yi 'istikrarlaştırıcı' ve küresel barışa katkı sunan 'yatıştırıcı' bir güç olarak kabul ettiğini göstermiştir.

Bölgesel ve küresel bir aktör haline gelen Türkiye, artık sadece farklı blokları birleştiren bir köprü değil, aynı zamanda diyalog, müzakere ve diplomasinin aktığı bir kanal konumundadır.

"İddiamız da gücümüz de büyük"

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, Türkiye Yüzyılı vizyonu sadece ülkemiz için değil bölgemiz ve dünya için gerçekleşecek bir devrimin muştusudur.

Ülkemizle birlikte bölgemizden başlayarak dünyanın her yerine demokrasi, kalkınma, barış̧ ve refah götürmek istiyoruz. İddiamız da gücümüz de büyük."

TRT WORLD FORUM

TRT’nin dünya gündemine yön veren organizasyonu TRT World Forum 9-10 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyona 40 ülkeden 100’e yakın uluslararası bilinirliği olan konuşmacı katılıyor.

2017 yılından bu yana gerçekleştirilen tüm TRT World Forumlara katılarak Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sözleri dünyada yankı bulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu seneki etkinlikte de önemli açıklamalarda bulunması ve “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” teması ile düzenlenen etkinlikte ulusal ve global pek çok mesaj vermesi bekleniyor.

 

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kartları kendi oynamalı, eğer başkasından onay beklerse büyük yanılgıya düşer ve telafisi olmayan oluşumlar kuzey Suriye’de meydan gelir . Kendisi çözmek istemezse Suriye ile beraber olup oradaki oluşumu bozmak zorunda . Ankara eğer isterse Suriye’den 30 km içerden sınırını çekme müsaadesi alır ,çünkü şu anda Suriye’nin topraklarının yüzde 35 bölünmüş durumda ,bu dahada büyüye bilir . 30 km derinlik yeşil bölge olarak kalır. Türkiye sınırlarını korumada bu bölge tarafsız bölge olarak kalır .Türkiye nin sınırlarını korumada bu bölge oluşur .yeşil bölge sınır koruma bölgesi gibi kalır buna Suriye ses çıkartmaz.
    Cevapla
  • İbrahim.k 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'ye kara harekatı yapılmayacak ben bu konusmadan bunu anladım ve malesef sinirimizin karşısında bir terör devleti , sadece tanımalarına bakıyor.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reis; tam bu dönemde S-500 ve SU uçaklarının alımlarıyla alakalı paket alım siparişi verelim, bunlara veri transeri ve müşterek üretim filan mevzuunu da ekleyelim. Bak neler oluyor. Bir de söylem olarak "Rus teknolojilerinin verimleriyle alakalı olarak fayda maliyet oranlamalarının eş meridyen kullanıcılarında daha yüksek verim sağladığı; coğrafi bakımdan temin, tedarik ve lojistik imkan zincirlerinin daha verimli ve sürdürülebilir olduğu" vs. dan bahsedelim. Yanıp- Tutuşsunlar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım, yalandan kim ölmüş. Bahsedin bakalım dediğiniz gibi mi görelim. Eş meridyen miş. Senin eş meridyeninde bilim üreten kaç tane ülke var bir anlatsana Allah aşkına? Sovyetler dağılınca rus hanımların karadeniz istilasını unuttun galiba. Kimden medet umuyorsun hayret.
    Cevapla
  • KÖKSAL YÜCEL 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... Emperyalistlerin anladığı dilden konuşmaya ve uygulamaya devam REİS.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Verdiğimiz paraları da kaptırdık alamıyoruz !! İncirlikte eğer uçakları varsa el koyalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR