Yalanı ortaya çıktı! FETÖ'cü Enes Kanter'in Birleşmiş Milletler oyunu tutmadı

Enes Kanter'in BM'de Türkiye aleyhine bir konuşma yapacağı iddia edildi ve New York'taki merkezde büyükelçilerle görüştüğünü ileri sürdü. Türk Dışişleri yetkilileri, örgütün bu algı çalışmasının tamamen yalan olduğunu ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2022 11:51 GÜNCELLEME 09.12.2022 11:57 GÜNCEL
Yalanı ortaya çıktı! FETÖ'cü Enes Kanter'in Birleşmiş Milletler oyunu tutmadı
Yalanı ortaya çıktı! FETÖ'cü Enes Kanter'in Birleşmiş Milletler oyunu tutmadı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olarak bilinen Enes Kanter, New York'taki Birleşmiş Milletler binasının içinden çektiği görüntüleri paylaşarak, "burada Türkiye aleyhine konuşma yapacağını" ileri sürdü. Harekete geçen Türk yetkililer, Kanter'in bir stajyer yardımıyla içeri, "ziyaretçi" olarak girdiğini ve bir konuşmanın söz konusu olmadığını tespit etti. Başka bir ülkenin temsilciliğinde çalıştığı belirlenen stajyerin işine son verildi.

FETÖ'nün yurt dışındaki yapılanması algı çalışmalarına devam ederken Türkiye, her alanda verdiği mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

Son olarak FETÖ elebaşı Gülen'in manevi oğlu olarak bilinen Enes Kanter, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde çektiği bazı görüntüleri, "burada konuşma yağacağım" iddiasıyla paylaştı. Örgütün sosyal medya ağı, Kanter'in görüntülerini yayarak algı çalışmasına başladı.

BM'de Türkiye aleyhine bir konuşma yapacağı iddia edilen Kanter, New York'taki merkezde büyükelçilerle görüştüğünü ileri sürdü.

YALANI ORTAYA ÇIKTI: FETÖ'CÜ TAKTİĞİYLE BM'YE SIZMIŞ

Görüntüler üzerine harekete geçen Türk Dışişleri yetkilileri, örgütün bu algı çalışmasının tamamen yalan olduğunu ortaya çıkardı.

BM Genel Merkezi'ne giriş kayıtlarının incelenmesini talep eden yetkililer, FETÖ'cü Kanter'in başka bir ülkenin temsilciliğinde çalışan bir stajyer tarafından, "ziyaretçi" olarak içeri alındığını tespit etti.

Kanter'in iddia ettiği gibi kimseyle görüşmediği ve BM'de konuşma yapmasının söz konusu olmadığı belirlendi.

Türk yetkililer, Kanter'i içeri alan stajyerin çalıştığı ülke temsilciliğiyle de temasa geçti. Bunun üzerine bağlı olduğu misyon, FETÖ'cü Kanter'in korsan çekimleri ve asılsız iddialarına sebebiyet veren stajyerin işine son verdi.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • erk 1 yıl önce Şikayet Et
    birgün gelecek yalvaracaksın. bana zorla yaptırdılar diyeceksin. amaaaaaaa ...
    Cevapla
  • Hain Düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsana benzer bir yanı varmı bu enes FREE DON !
    Cevapla
  • Akinaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse sıkmıyomu kafasına abd de bi tane babayiğit yokmu
    Cevapla
  • Syç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu KİM DE KONUŞMA YAPACAK. adam mı ki
    Cevapla
  • puşkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu SUBOŞU CEHAPE nin ilk kurultayında genel başkan adayı yapmalı CEHAPE Eş genel başkanı Sn.RİFKİN .Hafızdan 10 kat daha iyi hainlik yapabilecek bir kapasite var bu tipte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR