Ebubekir Şahin, RTÜK Başkanlığı'na yeniden seçildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'na Ebubekir Şahin yeniden seçildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 12:36 GÜNCELLEME 25.01.2023 19:06 GÜNCEL
Ebubekir Şahin, RTÜK Başkanlığı'na yeniden seçildi
Ebubekir Şahin, RTÜK Başkanlığı'na yeniden seçildi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 2 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle Üst Kurul’da Başkanlık ve Başkan Vekilliği seçimi yapıldı.

Yapılan oylama sonucunda RTÜK Başkanlığına bir kez daha Ebubekir Şahin seçildi.

RTÜK Başkan Vekili yeniden Karadaş oldu.

6112 sayılı Kanun gereği Başkanın görevde bulunduğu süreyle sınırlı olan Başkan Vekilliği görev süresi de tamamlanınca Üst Kurul’da Başkan Vekili seçimi de yapıldı.  RTÜK Başkan Vekilliğine Orhan Karadaş seçildi.

ŞAHİN: İVMEMİZ TÜRKİYE YÜZYILI'NDA ARTARAK DEVAM EDECEK

Başkanlık seçiminin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Başkan Vekili Orhan Karadaş, Üst Kurul Üyelerine teşekkür etti.

Çekilen anı fotoğrafından sonra konuşan RTÜK Başkanı Şahin, yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önceki 4 yıllık görev süresine önemli çalışmaları sığdırdıklarını anlatan Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz dönemde salgın sürecini geride bıraktıktan sonra çok yoğun bir yıl geçirdik. Ertelemek zorunda kaldığımız pek çok çalışmayı çalışma arkadaşlarımın azmiyle başarıyla hayata geçirdik. Sayın Üyelerimizin desteği ve gayretleriyle alanımıza yönelik olarak ortaya koyduğumuz verimli etkinliklerle yayıncılık alanına rehber olduk. İletişim alanındaki paydaşlarımızla meslek örgütleriyle yürütülen sıkı ilişkilerle pek çok sorunlu konuya neşter attık. Her zaman ifade ettiğim gibi Üst Kurulumuz, yayıncılık alanında millî güvenlikten taviz vermeyerek çocuk, kadın, yaşlı ve engellilere pozitif ayrımcılık yapmaya devam etti. Millî ve manevi değerlerimizi koruma görevini kesintisiz sürdürüyoruz. Sadece 2022 içinde 15 farklı ulusal ve uluslararası toplantı organize ederek rekor kırdık. Üçüncü dönemimiz de hızlı geçecek. İlk önemli etkinliğimiz geleneksel hale getirdiğimiz ve Mart ayında planlanan 3. Uluslararası İslamofobi Sempozyumu olacak. Umudum, Türkiye Yüzyılı’nda, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ivmemizi artırarak devam ettirmektir. Bizlere çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız ile diğer devlet büyüklerimize minnettarım. Kıymetli RTÜK Üyelerimize, sektörümüzdeki paydaşlarımıza ve RTÜK’te fedakârca görev yürüten çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

1974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı.

Sırasıyla İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçildi. Üçüncü kez Başkan seçilen Şahin bu görevi 23.01.2019 tarihinden beri sürdürmektedir. Ebubekir Şahin, evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak’ın babasıdır.  

ORHAN KARADAŞ KİMDİR?

1960 yılında Kars Sarıkamış’ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Sarıkamış’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra Türk Haberler Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. Askerlik görevini Manisa Demirci’de Yedek Subay Askerlik Şube Başkanı olarak yerine getirdi.

Türkiye Gazetesi’nde Parlamento Muhabiri, İstihbarat Şefi, Haber Müdürü olarak görev yaptı. TGRT Haber Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999 Milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ikinci sıra Kars Milletvekili adayı oldu. 2001 yılında Ortadoğu Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı olarak başladığı görevini 2018 yılına kadar sürdürdü. TÜRKGÜN Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı ve bu gazetede Genel Yayın Yönetmenliği ile köşe yazarlığı görevlerinde bulundu. 29 Haziran 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan oylamayla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine, daha sonra ise Üst Kurul Başkan vekilliği görevine seçildi. Sürekli basın kartı sahibidir. Evli, Zeynep Ecehan ve Zehra Nilhan’ın babasıdır.

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek oluyor, rezil ötesi şiddet dolu dizilere devam. Ülkemize milletimize ve dinimize hakaretlere devam. İsraf kavga ve kandırıcı yarışmalara devam, yazıklar olsun size.
    Cevapla
  • asaf 1 yıl önce Şikayet Et
    "Milli ve manevi değerlerimizi koruma görevini kesintisiz sürdürüyoruz." Peki bizim neden haberimiz yok. Müge ANLI ve benzeri programlar varken böyle bir açıklama yapmak akıl tutulması değil de nedir....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR